i
Blogilist - Kokkade kodu
Kokad kokku :) Siia üritan kõik kokku koguda, kes peavad kokandusblogisid. Seega, kes peab kokandusblogi - andke palun teada clotilde@hot.ee

edit Lisa/eemalda blogisid

Uued postitused

  • favicon Asjad, asjad, asjad
    kirjutab blogis ShoppingQ
  • favicon Ahvileib mustikate ja apelsiniga
    kirjutab blogis Kaju Köök
  • favicon Kadri kaerahelbekook
    kirjutab blogis Eesti Toit. Estonian Cuisine.
  • favicon Juustukoogikesed šokolaadi ja mustasõstraga
    kirjutab blogis Kaju Köök
  • favicon Lõõts juustu ja küüslauguga
    kirjutab blogis Kaju Köök
  • favicon “Nabucco” ja hurmaa-virsiku kohupiimavaht
    kirjutab blogis Toidutegu
  • favicon Kooliks valmis
    kirjutab blogis ShoppingQ
  • favicon Kuidas ma peaaegu uue külmkapi oleks saanud
    kirjutab blogis ShoppingQ
  • favicon Sealiha sibulate ja pohladega
    kirjutab blogis Eesti Toit. Estonian Cuisine.
  • favicon Kuidas ise magushaput kastet teha
    kirjutab blogis Perenaise Pagariäri blogi
  • favicon Küpsisekook piparkookide ja pohladega
    kirjutab blogis Kaju Köök
  • favicon Külasupp
    kirjutab blogis Eesti Toit. Estonian Cuisine.
  • favicon Viimased vabad päevad
    kirjutab blogis ShoppingQ
  • favicon Aasta uus
    kirjutab blogis ShoppingQ
  • favicon Piparkoogi- marjakook
    kirjutab blogis Eesti Toit. Estonian Cuisine.
  • favicon Pidulik kapsasalat
    kirjutab blogis Vanapere köögikatsetused
  • favicon Kui puud jäävad raagu, tuleb nähtavale aasta* – 2016
    kirjutab blogis Toidutegu
  • favicon Minu tähemärk ja Mangi aastahoroskoop 2016
    kirjutab blogis ShoppingQ
  • favicon Tantsulkale
    kirjutab blogis ShoppingQ
  • favicon Kaupluse soovitus: PROMO Cash&Carry
    kirjutab blogis ShoppingQ
  • favicon Aastalõpu mõtteid – 2016
    kirjutab blogis Kaju Köök
  • favicon Burgundia pada põdralihaga
    kirjutab blogis Vanapere köögikatsetused
  • favicon Suupisted suitsulõhega ja järjejutt haridusest
    kirjutab blogis Kaju Köök
Värskenda nimekirja Järgmised postitused

Loetumad postitused

Asjad, asjad, asjad
kirjutab jaanika o. blogis ShoppingQ, laupäev 14 jaanuar kell 19:16
Ma olen ülimalt rahul oma tänase päevaga, seepärast otsustasin, et võin natukene arvuti lahti küll teha ja mõned ead kirjutada. Lapsed on teisel korrusel ja vaatavad arvatavasti midagi telekast. Nii et mõnus rammestus on kontides ja siin ma nüüd olen. Hommik algas mul Stigi küsimusega:Emme, väljas on juba valge, kas me tõusma ei peaks? Mina siis ehmunult haarasun telefoni, et kella vaadata - kohe-kohe hakkas kaheksa saama. Ehmusin ära, et jumal, lapsed on nüüd sisse maganud ja mul oli äratus eelmisel õhtul peale panemata jäänud. Siis taipasin, et laupäev on ju:) Seekord läks hästi. Ega mul selliseid asju tegelikult ei juhtu. Korra aastas võib-olla. Närvid ikka nii läbi, ei saa enam ööd ega ilma aru. Tööd on ka palju olnud, mis teeb loomulikult ainult rõõmu.

Huvitavad blogilistid

Kadri kaerahelbekook
kirjutab KR blogis Eesti Toit. Estonian Cuisine., reede 13 jaanuar kell 08:49
Kaerahelbekook Muuseas, homme on taliharjapäev. Ehk siis pool talvevarudest peaks olema veel alles. Aga kui inventuuri käigus selgus, et marju on liig palju, siis on suurepärane võimalus neid teha lihtsaks koogiks:) Järgnevalt on kirjas ca 20x 20 cm suuruse koogi jaoks min vajalikud kogused. Ses mõttes, et alati võid teha paksemate kihtidega koogi.
Juustukoogikesed šokolaadi ja mustasõstraga
kirjutab OlgaKaju blogis Kaju Köök, teisipäev 10 jaanuar kell 18:30
Appi. Need juustukoogikesed. Nii lihtsalt tehtavad. Nii maitsvad. Taaskord on tegemist ühe oivalise retseptiga, kus vaid 6 koostisosa ja tegemiseks kuluv aeg kuni 10 minutit. Paras populist olen viimasel aja l. Kuna need on koostisosad, mis on mul alati kodus olemas (isegi toorjuust, sest sellel on pikk säilivusaeg ja ma ostan toorjuustu alati soodukate ajal), siis saan neid iga kell teha.
comments Viimased kommentaarid (kokku: 12) Näita
Lõõts juustu ja küüslauguga
kirjutab OlgaKaju blogis Kaju Köök, esmaspäev 9 jaanuar kell 20:29
Viimati kiitlesin, et plaanis on keeta rassolnikut. Selle plaaniga läks lausa nii hästi, et rassolniku kõrvale küpsetasin mõnusa lõõtsa juustu ja küüslauguga. Üks soe kodune soolane pirukas on ju püha asi supi kõrvale.
comments Viimased kommentaarid (kokku: 10) Näita
Sealiha sibulate ja pohladega
kirjutab KR blogis Eesti Toit. Estonian Cuisine., esmaspäev 9 jaanuar kell 08:55
Sealiha pohlade ja sibulatega Vaja: lihalõigud võid, õli soola, pipart, soovi korral rosmariini sibulaviile pohli, või muid hapusid marju (pruuni) suhkrut Pane ahi sooja. Kuivata seavälisfilee lõigud majapidamispaberiga. Maitsesta soola ja pipraga mõlemalt poolt.
“Nabucco” ja hurmaa-virsiku kohupiimavaht
kirjutab sf blogis Toidutegu, pühapäev 8 jaanuar kell 19:09
Üldiselt võib öelda, et napilt läks siiski õnneks. Sest nende 10 aasta jooksul, mis ma olen käinud Metropolitan Opera otseülekandeid vaatamas, koitis esmakordselt päev, mil peaaegu oleks piinlik hakanud. Nimelt oli ettekandel “Nabucco”, Giuseppe Verdi kolmas ooper (esietendus 1842. La Scalas) ning ühtlasi tema läbimurdeteos ja loomingulise karjääri tõeline alguspunkt.
comments Viimased kommentaarid (kokku: 2) Näita
Kuidas ma peaaegu uue külmkapi oleks saanud
kirjutab jaanika o. blogis ShoppingQ, pühapäev 8 jaanuar kell 21:06
Sügisel mingi aeg juhtus nii, et külmkapp lakkas ükspäev lihtsalt töötamast. Ahjaa, see oli vahetult enne kooli algust, Meena ja Stigi issi oli ka just siin. Siis ta lubas suure suuga, et oh, pole viga, õhtul töölt tuled on vana väljas, uus sees. Jutupaunik nagu ta on. Lõpuks juhtus ikka nii, et ta lihtsalt auras ära, ilma head aega ütlemata ja polnud tema asigi, kuidas me ilma külmkapita hakkama saame. Aga mis sest ikka.
Kuidas ise magushaput kastet teha
kirjutab Eva P. blogis Perenaise Pagariäri blogi, reede 6 jaanuar kell 17:20
28. jaanuaril algab Hiina uus aasta. Valmista kuke aasta tulekuks magus-hapu kaste. 1. Pane potti 1 spl riisiäädikat (kasuta just riisiäädikat, see on pehmema maitsega), 2 spl pruuni suhkrut, 2 spl tomatipüreed (või ketšupit), 1 tl soja kastet. 2. Sega teises kausis 2 tl maisitärklist ja 4 tl vett. 3. Kuumuta potis olevad ained keemiseni ja sega juurde tärklisevedelik.
Külasupp
kirjutab KR blogis Eesti Toit. Estonian Cuisine., reede 6 jaanuar kell 08:15
Külasupp Hästi hea, lihtne ja maitsev supp. Kui kasutad naturaalseid kruupe , pane need vähemalt tunniks eelnevalt likku. Taas, mina ei valmista puljongit. Selle supi sisse sobib hästi suitsuliha nt suitsuribid, röövliribid. Aga loomulikult, ei pea liha üldse lisama. koori ja haki kuubikuteks 1 sibul 1 porgand 2 kartulit 1 kena kaalikas Pane vesi kannuga keema Sulata poti põhjas lusikatäis võid.
Piparkoogi- marjakook
kirjutab KR blogis Eesti Toit. Estonian Cuisine., esmaspäev 2 jaanuar kell 08:50
Piparkoogikook Head uut aastat! Jõulud läbi, aastavahetus läbi. Ja piparkooke ilmselgelt liiga palju... Piparkookidest, nii nagu tegelikult kõikidest küpsistest, annab teha päris mõnusa koogi. Kogused on antud 22x 22 cm suurusele koogivormile. ca 200 g piparkooke pane kilekotti ja tambi pudrunuiaga või siis saumikseriga purusta peeneks.
Aasta uus
kirjutab jaanika o. blogis ShoppingQ, pühapäev 1 jaanuar kell 15:01
Head uue aasta algust kõigile! Alustaksin oma tänast ja selle aasta esimest postitust Marimelli sõnadega: ...võtke iga läbikukkumist kivimügarikuna, millest saate lihtsalt üle astuda ja edasi ja kaugemale ja kõrgemale liikuda. Võtke iga negatiivset kommentaari positiivsena, et olla ise parem. Ärge heituge iga sita peale, mida keegi kuskil kobiseb.
comments Viimased kommentaarid (kokku: 16) Näita
Minu tähemärk ja Mangi aastahoroskoop 2016
kirjutab jaanika o. blogis ShoppingQ, laupäev 31 detsember kell 13:40
Täna on aeg lõppevale aastale tagasi vaadata. Teen seda koos Mangi aastahoroskoobiga, et vaadata, mis on täppi läinud, mis mitte. Igapäevaselt ma horoskoope ei jälgi ja võtan asja meelelahutusena nagu Mallukast teemasidki Perekoolis.
comments Viimased kommentaarid (kokku: 30) Näita
Pidulik kapsasalat
kirjutab Laura blogis Vanapere köögikatsetused, laupäev 31 detsember kell 13:07
Aasta viimas postitusena jagan teiega piduliku kapsasalati retsepti, mis oli juba teist korda meie pere jõululaual. Lisaks sellele võtan kokku ka selle aasta. Soovin, et kõigil on maitsev aastavahetus ja edukas uus aasta! See aasta on olnud minu jaoks väga kiire, töine, huvitav ja edukas. Lõpetasin ülikooli ja omandasin magistrikraadi Food Innovation and Health erialala Kopenhageni ülikoolist.
Tantsulkale
kirjutab jaanika o. blogis ShoppingQ, reede 30 detsember kell 19:31
Ma vaatan, et blogi statistika on kuidagi suureks paisunud. Mis teoksil, ma täpselt ei teagi. Sain ühelt lugejalt vaid vihje, et minu eilne postitus oli Mallukale silma jäänud ja ta oli sellele vastanud. Poleks vaja olnud vaeva näha, aga ju ta siis tundis, et ta peab ennast õigustama. Kahjuks pole mul aega ennast asjaga kurssi viia, sest oma elu tahab elamist, lapsed kasvatamist, seega jääb asi nii nagu on.
Kui puud jäävad raagu, tuleb nähtavale aasta* – 2016
kirjutab sf blogis Toidutegu, reede 30 detsember kell 13:54
Poeedil on petlik keel. Ta petab nii hästi, et ta ka tõelise valu veel võib valuna ette petta. (Fernando Pessoa luuletusest “Autopsicografia” Ain Kaalepi tõlkes) Aga poeet on kõigest petis. Kirjanik, see on veel hullem, reptiil, kes elatub inimestest. Usalduslikud silmad peibutiseks, lahkab oma vaheda skalpelliga inimhingesid. Ja talle kõlbab kõik.
comments Viimased kommentaarid (kokku: 3) Näita
Burgundia pada põdralihaga
kirjutab Laura blogis Vanapere köögikatsetused, teisipäev 27 detsember kell 18:24
Burgundia pada sõin esimest korda Prantsusmaal paar aastat tagasi, kui seal liigas sulgpalli mängisin. Pere, kelle juures ma tol ajal elasin, valmistas mulle prantsusepärase õhtusöögi. See oli korralik 4-käiguline õhtusöök, mis algas aperatiivide ja snäkkidega, sellele järgnesid röstsaiad foie gras-iga, pearoaks Burgundia pada kartulitega, juustukäik ja kõige lõpuks magustoiduks flan ja erinevad keeksid.
Suupisted suitsulõhega ja järjejutt haridusest
kirjutab OlgaKaju blogis Kaju Köök, esmaspäev 26 detsember kell 14:06
Häid pühi on vast juba hilja soovida. Rääkimata jõululaua retseptisoovitustest Aga aastavahetuse lauale ühed suupisted suitsulõhega sobivad kindlasti suurepäraselt!   Ma vist igal aastal jälle jahun sellest, kuidas ma ei ole jõulude inimene. Eelistan aastavahetuse tähistamist saab möödunud aasta lähedastega ära saata, kokkuvõtteid teha ja uusaastalubadusi anda.