i
Blogilist - Lauakene, kata end
Blogid mis räägivad söögitegemisest ja retseptidest

Uued postitused

  • favicon Siidine spargli püreesupp
    kirjutab blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.
  • favicon keedukana, peekoni, punase viinamarja ja pasta salat
    kirjutab blogis davahtaresidence
  • favicon Kevadine rabarberikoogivõistlus koos ahvatlevate auhindadega. Kõige popim rabarberikoogiretsept ka!
    kirjutab blogis Kokkama Ragnega
  • favicon Eriti lihtne rabarberisiirup
    kirjutab blogis Kokkama Ragnega
  • favicon Ground Turkey Green Chile Low-Carb Tacos with Avocado Salsa
    kirjutab blogis Kalyn's Kitchen
  • favicon Järgmine etapp toitumise teekonnal
    kirjutab blogis Sille toidublog
  • favicon Amazing Recipes for Low-Carb and Keto Beef Steak on the Grill
    kirjutab blogis Kalyn's Kitchen
  • favicon Mandlipõhjal rabarberi-rosé kattega kreemjuustu-valge šokolaadi kook
    kirjutab blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.
  • favicon rabarberikook, kõige lihtsam
    kirjutab blogis davahtaresidence
  • favicon Fifteen Minute Salsa Verde Eggs (Video)
    kirjutab blogis Kalyn's Kitchen
  • favicon Easy Broccoli and Radish Low-Carb Salad with Gorgonzola
    kirjutab blogis Kalyn's Kitchen
  • favicon Vormimunad ehk oeufs en cocotte karulaugu ja kreemjuustuga
    kirjutab blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li
  • favicon Teistmoodi kodujuustusalat
    kirjutab blogis Kokkama Ragnega
  • favicon Sriracha-Spiced Shrimp and Broccoli Sheet Pan Meal
    kirjutab blogis Kalyn's Kitchen
  • favicon Kreemjuustu panna cotta rabarberi-apelsinikastmega
    kirjutab blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li
  • favicon Hapuoblikasupp kartuli ja munaga
    kirjutab blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li
  • favicon Crostinid Brie juustu ja rabarberiga
    kirjutab blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li
  • favicon Pappardelled karulaugu-oliiviõlikastme, parmesani ja piiniaseemnetega
    kirjutab blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.
  • favicon Twenty Favorite Low-Carb Breakfast Recipes for Mother’s Day Brunch
    kirjutab blogis Kalyn's Kitchen
  • favicon Kinoa-kikerhernesalat avokaado ja rohkete ürtidega
    kirjutab blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li
  • favicon Rabarberi-kardemoni kastme ja kaeravahuga kihiline magustoit
    kirjutab blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.
  • favicon Vürtsikad kananagitsad maisipaneeringus
    kirjutab blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.
  • favicon Kreemine pasta spargi, roheliste herneste ja kalamarjaga
    kirjutab blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.
  • favicon Uus kokaraamat ja raamatuloos! Grillaabits. Grillimise ja BBQ põhitõed!
    kirjutab blogis Kokkama Ragnega
  • favicon Zucchini Noodle Mock Pasta Salad
    kirjutab blogis Kalyn's Kitchen
  • favicon Peekonisse mässitud kanafilee brokoliga, sinepises kreemjuustukastmes
    kirjutab blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li
  • favicon kichi kozanis ehk spiraalse kujuga kreeka juustupirukas...
    kirjutab blogis davahtaresidence
  • favicon Sweet and Sour Broccoli Salad (Video)
    kirjutab blogis Kalyn's Kitchen
  • favicon Instant Pot Low-Carb Cauliflower Rice Greek Chicken Bowls
    kirjutab blogis Kalyn's Kitchen
  • favicon Kreemjas valge šokolaadi-juustukook maasikatega
    kirjutab blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li
Värskenda nimekirja Järgmised postitused

Loetumad postitused

keedukana, peekoni, punase viinamarja ja pasta salat
kirjutab vahterliina blogis davahtaresidence, esmaspäev 21 mai kell 12:22
hoolimata pikast ja keerulisest nimest on ainus vaev kana keetmine (kui ei ole puljongit, saati siis seda FoodStoodio oma;), siis aitab hädast välja ka loorberileht, tera pipart ja suts soola (ja puljong on käes peale kana keetmistki;), ja see neetud viinamarjade puhastamine. keedukana, peekoni, punase viinamarja ja pasta salat 1 l kanapuljongit 3 x 200 gr kana rinnafileed 1 spl oliivõli 200 gr tükeldet peekonit 4 viilutet küüslaugu küünt 400 gr penne pastat 180 gr creme fraiche, vajadusel 75 gr majoneesi 40 gr laastudeks   lõigatud /peeneks riivitud parmesani meresoola ja veskist pipart 200 gr poolitet punaseid viinamarju (vajadusel puhasta ka seemushkatest;) suvalist rohelist salatit, serveerimiseks keeda kana. lase jahtuda ja rebi tükkideks.

Huvitavad blogilistid

Kevadine rabarberikoogivõistlus koos ahvatlevate auhindadega. Kõige popim rabarberikoogiretsept ka!
kirjutab Ragne blogis Kokkama Ragnega, esmaspäev 21 mai kell 17:56
Juba selle nädala lõpul, täpsemalt pühapäeval (27.05), on Pärnus taas toimumas juba traditsiooniks kujunenud Kalamehe Pühapäev. Tegemist on äärmiselt toreda kogukonnaüritusega suvepealinnas Pärnus. Toimub see Kalamehe Kvartalis, mis asub Pärnu jõe ja Riia maantee vahelises ümbruskonnas. Seesugune ühepäevane kogukonnaüritus toimub 2 korda aastas - kevadeti Kalamehe pühapäev ning septembrikuu alguses Kalamehe laupäev.
comments Viimased kommentaarid (kokku: 1) Näita
Eriti lihtne rabarberisiirup
kirjutab Ragne blogis Kokkama Ragnega, pühapäev 20 mai kell 16:34
Kui mõned nädalad tagasi olid peenramaal rabarberihakatised alles oma jõudu kasvatamas ja sirgumas, siis nüüd on rabarbereid enam kui küll! Enamasti juhtub nii, et ühel hetkel on rabarbereid nii palju, et ei mahu enam koogikestesse ega teistesse magustoitudesse ära. Sellisel juhul kulutan mina rabarbereid siirupi valmistamiseks, See maitseb võrratult ning lisaboonusena võib sellest valmistada näiteks kisselli või mannavahtu.
comments Viimased kommentaarid (kokku: 1) Näita
Järgmine etapp toitumise teekonnal
kirjutab Ssille blogis Sille toidublog, laupäev 19 mai kell 21:39
Ma o len selle toidublogi kaudu jaganud väga paljusid erinevaid retsepte. Retseptid on tulnud nii, nagu mina olen teekonnal liikunud. Alguses ma jäädvustasin vanu teada-tuntud retsepte, siis jõudsin säästuperioodi, mis väljendu ka toitudes.  Siis tuli aeg hakata elu tervislikumaks muutma.
Mandlipõhjal rabarberi-rosé kattega kreemjuustu-valge šokolaadi kook
kirjutab Tuuli blogis Ise tehtud. Hästi tehtud., neljapäev 17 mai kell 08:29
Häbelikult heleroosa ja igati suve algusesse sobiv kihiline kook peidab endas mandlimaitselist aluskihti, millele laotub siidine kreemjas kreemjuustu ja valge šokolaadi kiht. Maitsete viimistlemine jääb aga hõrgu rosé-rabarberi pealiskihi kanda, mis oma delikaatses hapukasmagusas koosluses muudab koogi tõeliselt nauditavaks kaunitariks.
rabarberikook, kõige lihtsam
kirjutab vahterliina blogis davahtaresidence, kolmapäev 16 mai kell 08:35
kõige lihtsam rabarberikook 2 dl suhkrut 2 spl suhkrut rabarberile peale raputamiseks 3 muna 3 spl sulatatud võid 2 spl piima või keefirit 1 tl vanilli 3 dl jahu 0.75 tl küpsetuspulbrit näpuotsatäis soola 5 dl tükeldet rabarberit soojenda ahi 180 kraadile. sulata või, lase jahtuda. vahusta kausis munad ja 2 dl suhkrut, vahusta kohe pikalt, saab parem. lisa sulatatud või, vanill ja (hapu)piim. sega.
Vormimunad ehk oeufs en cocotte karulaugu ja kreemjuustuga
kirjutab Mari-Liis Ilover blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li, teisipäev 15 mai kell 11:26
Kui sellised kuumad ilmad jätkuvad, ei jagu karulauku kuigi kauaks kasvab mis mühiseb! Nii et kiirustage, seltsimehed karulaugusõbrad, kiirustage! Siin üks maitsev moodus karulaugupundi (ok, osakese sellest) toiduks vormistamiseks: vormimunad ehk prantsuse keeli oeufs en cocotte. Olen ise hommikuti täiesti lootusetult munausku.
Teistmoodi kodujuustusalat
kirjutab Ragne blogis Kokkama Ragnega, esmaspäev 14 mai kell 15:12
Ilmad on hetkel just seesugused, et igasugu soojendavad supid, vormi- ja pajaroad ning muu taoline jääb hetkel tahaplaanile. Milline rõõm on nautida suvesoojust ning kostitada end tummiste toitude asemel hoopis millegi palju värskema ja kergemaga.
Kreemjuustu panna cotta rabarberi-apelsinikastmega
kirjutab Mari-Liis Ilover blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li, pühapäev 13 mai kell 13:20
Panna cotta on magustoitude kategoorias üks mu kindlaid lemmikuid ja neid, kellele see dessert samapalju meeldib, on palju-palju! Midagi nii hõrgutavat ja võrgutavat on selles siidises kooreses ampsus. Midagi, mis ei tüüta kunagi ära. Midagi, mis suudab alati üllatada, vaatamata sellele, et tehtud on teda juba nii mitmeid kordi. See vist iseloomustabki tõelisi klassikuid.
Pappardelled karulaugu-oliiviõlikastme, parmesani ja piiniaseemnetega
kirjutab Tuuli blogis Ise tehtud. Hästi tehtud., pühapäev 13 mai kell 10:00
Imeliselt soe mainädal on kõik rohelised lehed pannud turbokiirusel kasvama. Kui vaid paar nädalat tagasi tuli naadipoegade leidmiseks lausa maha kükitada, et neid kuivanud lehtede seest üles leida, siis nüüd on kuum maikuine päike talv läbi kogunenud kasvuenergia nagu paisu tagant valla päästnud ja sooja päikese toel kasvab kogu roheline mass nii, et peaaegu on juba kasvamise raginat kuulda.
Hapuoblikasupp kartuli ja munaga
kirjutab Mari-Liis Ilover blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li, laupäev 12 mai kell 17:20
Küll on see tore aeg, kui ümber maja jalutades (või metsas, aasal ja mujal looduses) saab kaasa napsata juba nii palju söödavat. Meil on kevadeti maja ümber alati hästi palju hapuoblikaid. Ja hapuoblikasupp lihtsalt peab vähemalt korra praegusel aastaajal laual olema, muidu kohe pole kevad see päris õige.
Crostinid Brie juustu ja rabarberiga
kirjutab Mari-Liis Ilover blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li, laupäev 12 mai kell 12:32
Nüüd on küll aeg sealmaal, et rabarber on parimas hoos ja krõmpsud noored varred nõuavad kasutamist kõikjal, kus vähegi võimalik. Kui esimene rabarberikook tehtud jaa oo, kui hästi see kõigekõige esimene maitseb saab rabarberiga ka muud ette võtta. Soolakas-pikantne valgehallitusjuust ja magushapu rabarberilisand on koos täiesti võrratult head.
Peekonisse mässitud kanafilee brokoliga, sinepises kreemjuustukastmes
kirjutab Mari-Liis Ilover blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li, teisipäev 8 mai kell 10:19
Õnneks on kujunenud nii, et meie peres on traditsiooniliselt vähemalt üks ühine söögikord päevas. Ja see on õhtusöök. Iga jumala päev kell seitse õhtul oleme kõik laua ääres, rääkimas oma päevast, tegemistest, plaanidest, mõtetest, muredest, rõõmudest.
kichi kozanis ehk spiraalse kujuga kreeka juustupirukas...
kirjutab vahterliina blogis davahtaresidence, esmaspäev 7 mai kell 11:24
...ei tulnud nii välja nagu peaks (aga pildistada sobis küll, meil on selles suhtes isegi väike konkurents tekkinud, kus mina heameelega teiseks jään, sest 10 aastat blogi pidamist on siin oma töö teinud). kichi kozanis 130 gr filotainast 200 gr fetajuustu 50 gr kõvemat juustu, nt Valio juustulaaste 2 spl mannat 1 muna 40 ml piima 3 tl värsket münti, tükeldet 100 ml oliivõli seesamiseemneid, kaunistamiseks kui kasutatakse poefilot, siis on see vajalik aegalaseks sulamiseks päev varem tavalisse külmkappi tõsta. vala piim kaussi ja löö munad sisse, vispelda.
Nõgesesupp. Kevadel kohustuslik tervisetoit
kirjutab Tuuli blogis Ise tehtud. Hästi tehtud., esmaspäev 7 mai kell 08:34
Nõgesesupp kuulub kevadiste toiduklassikute hulka ja seda juba minu lapsepõlvest peale. Seega on tegemist minu jaoks teatav määral isegi rituaalse roaga, mida tuleb igal kevadel korraga. Lisaks traditsioonile tuleks ja võiks nõgesesuppi süüa ka seepärast, et tegemist on ühe võimsama kevadise väetaimega.
Kreemjas valge šokolaadi-juustukook maasikatega
kirjutab Mari-Liis Ilover blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li, pühapäev 6 mai kell 12:05
Täpselt nädal emadepäevani! Ja tagumine aeg mõtlema hakata, millise koogiga seda armast päeva tähistada. Minu arvates ei peaks emadepäeva kook olema kondiitrikunsti kõrgem pilotaaž. Pigem armas ja parasjagu lihtsalt valmiv kodune kook, milles esimesel kohal on armastus, mille tegija on koogi sisse pannud. Ja muidugi maitse! Ja tekstuur! Kõike seda jagub valge šokolaadi-juustukoogis küllaga.
Pudrulõuna: toitev rõõm ning üllatav maitsepahvak
kirjutab Ragne blogis Kokkama Ragnega, pühapäev 6 mai kell 12:09
See oli eelmine kuu, kui tegin postituse Helen Helde uutest pudruhelvestestest. Seega saab igaüks sellest postitusest nende uute toodete kohta lugeda. Helen Helde sarjas on neli erinevat toodet:   mitmeviljahelbepuder jõhvika, kookose ja õunaga; mitmeviljahelbepuder seemnete ja porgandiga; mitmeviljahelbepuder õuna ja mustasõstraga ning mitmeviljahelbepuder kõrvitsaseemnete ja vinnutatud lihaga.
comments Viimased kommentaarid (kokku: 2) Näita