i
Blogilist - Lauakene, kata end
Blogid mis räägivad söögitegemisest ja retseptidest

Uued postitused

  • favicon Šokolaadine juustukook pidupäevaks ehk imelihtsa Domino juustukoogi teine tulemine!
    kirjutab blogis Kokkama Ragnega
  • favicon 10 Amazing Low-Carb and Keto Stew Recipes to Keep You Warm!
    kirjutab blogis Kalyn's Kitchen
  • favicon Low-Carb Mushroom and Feta Breakfast Casserole
    kirjutab blogis Kalyn's Kitchen
  • favicon Congee ehk soojendav ja turgutav Hiina riisipuder
    kirjutab blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li
  • favicon kanapallid ehk tsukune
    kirjutab blogis davahtaresidence
  • favicon Pressure Cooker (or Slow Cooker) Low-Carb Flank Steak Tacos with Spicy Mexican Slaw
    kirjutab blogis Kalyn's Kitchen
  • favicon Baileys’e šokolaadikook
    kirjutab blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li
  • favicon Kolm lihtsalt valmivat lõhe suupistet pidulauale
    kirjutab blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.
  • favicon Jäine kamaparfee jõhvikate ja sarapuupähklitega
    kirjutab blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.
  • favicon Beefy and Cheesy Low-Carb Green Chile Bake (Video)
    kirjutab blogis Kalyn's Kitchen
  • favicon Kohev juurselleripüree
    kirjutab blogis Kokkama Ragnega
  • favicon Six Low-Carb Dinner Menus for Valentine’s Day or Dinner Guests
    kirjutab blogis Kalyn's Kitchen
  • favicon Silja imeline Martsipani ploomikook
    kirjutab blogis kiilike köögis
  • favicon Jõhvikaparfee
    kirjutab blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li
  • favicon Roasted Spicy Cauliflower
    kirjutab blogis Kalyn's Kitchen
  • favicon Instant Pot Low-Carb Ham and Cabbage Soup (also Slow Cooker or Stovetop)
    kirjutab blogis Kalyn's Kitchen
  • favicon bulgogi
    kirjutab blogis davahtaresidence
  • favicon Šokolaadifondant vaniljejäätisega
    kirjutab blogis Kokkama Ragnega
  • favicon Remembering Christmas in Puerto Vallarta and Oaxaca! (Things I’m Thinking About)
    kirjutab blogis Kalyn's Kitchen
  • favicon Budae Jjigae
    kirjutab blogis davahtaresidence
  • favicon Šokolaadine mandlivõie
    kirjutab blogis Kokkama Ragnega
  • favicon 10 Low-Carb and Keto Slow Cooker Dinners You’ll Make Over and Over!
    kirjutab blogis Kalyn's Kitchen
  • favicon Aeglaselt küpsenud veiseliha punase veini kastmes
    kirjutab blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li
  • favicon Bataadi, spinati ja kikerhernekarri kookospiimaga
    kirjutab blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.
  • favicon Raamat maitsvast ja tervislikust toidust ning mitte ainult
    kirjutab blogis Tiramisust ja Fata Morganast
  • favicon Mooni-martsipanirullid (ilma PÄRMITA)!
    kirjutab blogis Kokkama Ragnega
  • favicon Low-Carb Stuffed Mushrooms with Olives and Feta
    kirjutab blogis Kalyn's Kitchen
  • favicon Ühepajatoit suitsuribiga
    kirjutab blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.
  • favicon Ooperijuttu “Tosca” ainetel. Norra pruuni juustu kook mustade sõstardega
    kirjutab blogis Toidutegu
  • favicon Low-Carb Breakfast Casserole with Italian Sausage, Mushrooms, and Cheese
    kirjutab blogis Kalyn's Kitchen
Värskenda nimekirja Järgmised postitused

Loetumad postitused

Šokolaadine juustukook pidupäevaks ehk imelihtsa Domino juustukoogi teine tulemine!
kirjutab Ragne blogis Kokkama Ragnega, laupäev 17 veebruar kell 10:08
Minu blogis tekitab teistest retseptidest pidevalt suuremat huvi just Domino küpsistega valmistatud juustukook. Pole vahet millise aastajaga on tegemist, pole vahet kas on külm või soe - see kook on ikka populaarne. Kindlasti on üheks eduvõtmeks selle koogi valmistamise lihtsust, sest no tõepoolest saab selle koogi valmistamisega hakkama igaüks. Ei vaja see kook valmimiseks ahju ega ka erinevaid köögividinaid. Piisab sellest, kui oskad kausis pisut komponente kokku segada ja küpsiseid purustada. Umbes sama lihtne on ka see šokolaadine juustukook , mis on väike edasiarendus eelmainitud Domino juustukoogist. See kook on sama lihtsasti valmistatav ning ei nõua samuti valmistamiseks keerukaid köögividinaid.

Huvitavad blogilistid

Congee ehk soojendav ja turgutav Hiina riisipuder
kirjutab Mari-Liis Ilover blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li, kolmapäev 14 veebruar kell 22:12
Kõigi nende sõbra- ja vastla- ja sünnipäevadega (meie peres neid veebruaris lausa kaks) sahmerdades läks täitsa meelest, et 15. veebruaril algab ju Hiina uus aasta. See meenus uudiseid kerides alles nüüd, niiöelda vana-aastaõhtul. Sedakorda on siis tegu kollase maakoera aastaga. Mida kõike see meile tooma peaks, selle kohta leidub astroloogiahuvilistele internetis piisavalt lugemist.
kanapallid ehk tsukune
kirjutab vahterliina blogis davahtaresidence, kolmapäev 14 veebruar kell 15:56
nagu nimigi ütleb, on tegu jaapani retsepiga - raamatust Tokyo Cult Recipes , mis lisaks päris kabedale välimusele peidab endas ka hulka toredaid retsepte.
Baileys’e šokolaadikook
kirjutab Mari-Liis Ilover blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li, esmaspäev 12 veebruar kell 10:41
Huhh, on see vast veebruar! Homme on vastlapäev, ülehomme sõbrapäev ja siis ju tuleb juba Eesti suur juubel. Vahepeal on veel mu vanima ja noorima lapse sünnipäevad tarvis maha pidada. Ühesõnaga, üks pidu ajab teist taga.
Kolm lihtsalt valmivat lõhe suupistet pidulauale
kirjutab Tuuli blogis Ise tehtud. Hästi tehtud., esmaspäev 12 veebruar kell 12:11
Eesti Vabariik on kohe-kohe 100-aastaseks saamas. Seega on saabumas keskmiselt pidulikum aeg ning lugematud pidulauad kattuvad hea ja paremaga.  Mõnus on mõelda oma väikese ja armsa riigi peale, kes vaatamata ajaloo tõmbetuultele on suutnud siiski nii väärika tähtpäevani jõuda.
comments Viimased kommentaarid (kokku: 2) Näita
Silja imeline Martsipani ploomikook
kirjutab kiilike blogis kiilike köögis, laupäev 10 veebruar kell 17:52
Parem harva kui üldse mitte.  Olen  olemas aga siia ei jõua. Küll jääb pildi tegemine valguse taha või ei jõua fotokat tuua või kaob retsept või on juba tehtud ja ei näe põhjust miks peaks sarnast retsepti uuesti postitama.  Palju kasutan neid samu retsepte siit blogist. Ehedaid emotsioone ja tõeliselt meeldivaid retsepte on  kuidagi vähe...
Kohev juurselleripüree
kirjutab Ragne blogis Kokkama Ragnega, reede 9 veebruar kell 17:17
Juurseller on mulle saanud justkui kinnisideeks. Millegipärast on selle maitse kuidagi nii meeldiv ning sobitub imehästi nii supi, püree, salati kui ka hommikuse kaerahelbepudru lisandiks. Seekord aga üks lihtne juurselleripüree, milele pisut toekama tekstuuri andmiseks lisatud ka kartulit. Sedasorti püree sobib imehästi lisandiks mõne toekama liharoa kõrvale.
comments Viimased kommentaarid (kokku: 2) Näita
Jõhvikaparfee
kirjutab Mari-Liis Ilover blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li, neljapäev 8 veebruar kell 17:29
Jagan täna teiega üht oma lemmikut jäätiste seas. Ehkki, parafraseerides tuntud tsitaati kultuslikust Eesti mängufilmist: see polegi jäätis, see on rohkem pooljäätise moodi jäätis! Magustoitude terminoloogia järgi on jah parfee tõepoolest pooljäätis. Valmistamine on väga lihtne, jäätisemasinat tarvis pole, aeg kulub vaid külmutamisele. Parfee koostises on alati kindlasti munakollased, suhkur ja vahukoor.
Šokolaadifondant vaniljejäätisega
kirjutab Ragne blogis Kokkama Ragnega, teisipäev 6 veebruar kell 16:28
On aeg üheks tummiseks ja voolava täidisega šokolaadikoogiks, mis sobitub taldrikule kõige paremini koos eheda vaniljejäätisega. Millal siis veel süüa šokolaadist nõretavat koogikest, kui mitte talvisel ajal?! Õigesti küpsenud šokolaadi fondant on äärtest šokolaadikoogine, kuid keskelt sulašokolaadiselt voolav! Tihtipeale kipub aga koogike täielikult läbi küpsema, mis ei ole maitselt ju sugugi halb, kuid siis jääb ära see mõnus sulašokolaadine efekt.
bulgogi
kirjutab vahterliina blogis davahtaresidence, teisipäev 6 veebruar kell 10:35
bulgogi C a 400 gr veiseliha (pildil välisfilee, aga saab ka muust teha) Sojakaste Seesamiõli Mirin Kalakaste Pipar, sool Pruun suhkur Üks suur sibul 1 suur küüslauk Seesamiseemneid 2 suurt küpset pirni (aasia nn naši või ka muu suurem küps pirn) Lehtjat salatit või kapsast, mille sisse keerata tulemus. Aurutatud riisi ca 200 gr. Bulgogi on Korea populaarseim lihatoit, millele annab maitse peamiselt natuke ebaharilik kaste. Liha lõigata õhukesteks ribadeks. Selle marinaadi jaoks puhasta pirnid, koori ja püreesta.
comments Viimased kommentaarid (kokku: 1) Näita
Budae Jjigae
kirjutab vahterliina blogis davahtaresidence, reede 2 veebruar kell 10:55
Budae Jjigae Rameninuudleid Riisinuudleid Tofut Kevadsibulat Puljongit (tavaliselt veiselihapuljong) Konservube tomatikastmes Liha või konservsinki Ca 200 gr viilutatud tavalisi viinereid Kimchit Gochujangi tšillikastet maitse järgi Korea oapastat maitse järgi Soovi korral seeni, nt pruun shimeji Kummaline toit, mis sai populaarseks 1950ndatel, tegu on seguga USA ja Korea köögist, kuna Korea sõja ajal oli suur toidupuudus ja kohalikud segasid USA sõjaväeosadest saadud moona oma toitudega.
Šokolaadine mandlivõie
kirjutab Ragne blogis Kokkama Ragnega, reede 2 veebruar kell 17:24
Viimasel ajal olen ma kuidagi makroonide meisterdamise lainele sattunud. Ma isegi nendest enam nii suures vaimustuses ei ole (olen ilmselgelt lihtsalt isu täis söönud), aga mulle lihtsalt meeldib neid valmistada. See kogu protsess on kuidagi kergelt ärev ning ootusrikas, vist suuresti tänu lõpptulemusele. Alati on ju kerge pinge õhus, et kuidas seekord need pisikesed pirtsakad maiused õnnestuvad.
Aeglaselt küpsenud veiseliha punase veini kastmes
kirjutab Mari-Liis Ilover blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li, reede 2 veebruar kell 13:53
Vanarahval oli jälle õigus, tali ei jäänud taeva ja ilmateate järgi läheb üha külmemaks ja talvisemaks. Kirjutan postituse valmis, pakin asjad, haarame lapsed koolist, suusad-kelgud kaasa ja maale! Mitte et ma nüüd suuremat sorti talvefänn oleks, mkmm. Minu teemad on ikka kevad ja suvi.
Raamat maitsvast ja tervislikust toidust ning mitte ainult
kirjutab Ülle blogis Tiramisust ja Fata Morganast, neljapäev 1 veebruar kell 23:33
Arvan, et minu teed toidu juurde on kõige enam mõjutanud kaks raamatut: kõigepealt kaanteta 3. trüki eksemplar Jaan Koori kokaraamatust (1901) ja seejärel pruunide kaantega Raamat maitsvast ja tervislikust toidust (1955). Mõlemad omamoodi revolutsioonilised väljaanded - Jaan Koor oma uudsete retseptide ja muretu vana Euroopa köökide interpreteerijana ning teises autorite kollektiiv portreteerimas nõukogude kööki.
Bataadi, spinati ja kikerhernekarri kookospiimaga
kirjutab Tuuli blogis Ise tehtud. Hästi tehtud., neljapäev 1 veebruar kell 09:05
Mõnusalt külluslik vürtsikas karriroog on tõeline mugavusroog, mis valmib vaid veidi rohkem kui poole tunniga ning pakub samas kõhtu nurruma panevalt maitsvat elamust. Selline karriroog sobib veganitele, kuid samas võiksid seda proovida kõik, kellele soojendavad karriroad meelepärased. Nagu karriroogadele omane, muutub see seistes ainult mõnusamaks, kuna erinevad maitsed segunevad omavahel.
Ühepajatoit suitsuribiga
kirjutab Tuuli blogis Ise tehtud. Hästi tehtud., kolmapäev 31 jaanuar kell 13:39
Ühepajatoidud on puhas klassika ja samas täiesti aegumatu mõnus talvine mugavustoit, kuhu saab kokku sättida meie talveköögiviljade superstaarid kapsa, porgandi, kaalika ja kartuli. Tavapärasele ühepajatoidule saab lisamaitsenüansi anda suitsuribiga. Nii omandab kogu pajatäis mõnusalt suitsuse ja tummise maitse.
comments Viimased kommentaarid (kokku: 2) Näita
Mooni-martsipanirullid (ilma PÄRMITA)!
kirjutab Ragne blogis Kokkama Ragnega, kolmapäev 31 jaanuar kell 10:01
Mõni aeg tagasi jagasin Naistelehe köögikülgedel ilma pärmita valmivat juustustritsli retsepti ning sellest ajast alates olen kasutanud selle retsepti järgi valminud tainast ka igasugu muude küpsetiste puhul. Suhkrukogusega olen mänginud vastavalt sellele, kas lõpptulemusena valmivad soolased või siis magusad küpsetised. Mis on selle tainaretsepti eelis? Esmalt muidugi see, et tainas valmib ilma pärmita.
comments Viimased kommentaarid (kokku: 2) Näita