blog.tr.ee » Blogilist - Idee õhtusöögiks

i
Blogilist - Idee õhtusöögiks

edit Lisa/eemalda blogisid

Uued postitused

  • favicon Vaihteeksi majakoita ja itetaidetta, friikkireissun osa 2
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon Mõnus mustikamoos
    kirjutab blogis Silja, Food & Paris
  • favicon Coleslaw salat
    kirjutab blogis LIISI TOIDUBLOGI
  • favicon Hollandi angerjasupp
    kirjutab blogis Hääl kapist (palju häid mõtteid)
  • favicon Friikkireissulla, osa 1
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon Panniroog kana, põldubade ja salveiga
    kirjutab blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li
  • favicon Tikritega mandlikook
    kirjutab blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li
  • favicon Aromaatne supp gyozade ja värske aedviljaga
    kirjutab blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li
  • favicon Mack Bar-B-Que BeachClub
    kirjutab blogis Inimkatsed toidu ümber
  • favicon Teistmoodi šokolaadibrownie
    kirjutab blogis Kokkama Ragnega
  • favicon Hapupiimakarask suistukalamäärdega
    kirjutab blogis Silja, Food & Paris
  • favicon Suvine arbuusi-laimi jääjook
    kirjutab blogis Kirsiku retseptiriiul
  • favicon Gruusia baklažaanirullid
    kirjutab blogis Udupea ainus hobi
  • favicon Djerba riis kanaga
    kirjutab blogis Paprika
  • favicon Õhuline juustukook sõstramoosiga
    kirjutab blogis Kokkama Ragnega
  • favicon Tomatipestoga kiire argiõhtu pasta
    kirjutab blogis Silja, Food & Paris
  • favicon Brownie-toorjuustu marmorkook mustade sõstardega
    kirjutab blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li
  • favicon Punase sõstra vahekihiga ja beseekattega kook kaerajahust põhjal
    kirjutab blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.
  • favicon Shall we proceed, mam?
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon Kannullinen Espanjaa – sangria punaviinistä
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon Burgerid
    kirjutab blogis laualamp
  • favicon Ahjupannkook tikritega
    kirjutab blogis noad-kahvlid
  • favicon Köögiviljasupp koduaiapestoga
    kirjutab blogis noad-kahvlid
  • favicon Heeringa-kodujuustusalat
    kirjutab blogis noad-kahvlid
  • favicon Nostalgiline keedukreemiga marjatort
    kirjutab blogis LIISI TOIDUBLOGI
  • favicon Tartu toidufestival
    kirjutab blogis Inimkatsed toidu ümber
  • favicon Kleepuvas kastmes kanatiivad
    kirjutab blogis Kokkama Ragnega
  • favicon Kuskussi salat sidruni kastmega ja lihapallid barbeque kastme glasuuris
    kirjutab blogis Kirsiku retseptiriiul
  • favicon Teriyakilohi ja rapea salaatti upean tamperelaisen tapaan
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon Tomati-halloumi vorm
    kirjutab blogis Silja, Food & Paris
Värskenda nimekirja Järgmised postitused

Loetumad postitused

Mõnus mustikamoos
kirjutab Silja Luide blogis Silja, Food & Paris, kolmapäev 15 august kell 18:40
Millegipärst olen alati arvanud, et kultuurmustikad moosi jaoks ei sobi, kuid tegelikult sai neist väga hea keedise! Olen muidu alati moosi jaoks enda korjatud metsmustikaid kasutanud, kuid seekord juhtus nii, et talunikult tellitud viiekilone kast kultuurmustikaid osutus kehvakeseks. Paljud marjad olid riknenud ja näha oli, et seekord pole mõtet midagi järgmiseks päevaks jätta, vaid kõik vähegi korralikumad mustikad tuleb kohe kiirelt ära kasutada. Omajagu mustikaid läks sügavkülma, natukene koogi sisse ja ülejäänutest otsustasin moosi teha. Kuna - nagu suvel ikka - oli parasjagu puuviljavaagnal vedelemas paar plekilise koorega hästi küpset banaani, siis otsustasin needki lisada.

Huvitavad blogilistid

Hollandi angerjasupp
kirjutab klem blogis Hääl kapist (palju häid mõtteid), teisipäev 14 august kell 10:34
See aasta on kuidagi ebaloomulikult palju suitsuangerjat sattunud lauale. Viskas kopa ette ja mõtlesin teha suppi, mida pole aastaid söönud.  Angerjas sai hommikul puhastatud ja kergelt soola, tükki 10 selliseid keskmisi. Etteruttavalt ütlen, et supipott oli 10 liitrine. Lõuna paiku sai angerjas tükeldatud ca 10 cm pikkusteks kangideks ja keema lastud. Nüüd tuleb hoolikalt vahtu võtta.
Coleslaw salat
kirjutab Liisi blogis LIISI TOIDUBLOGI, esmaspäev 13 august kell 14:33
Praegu on vaieldamatult minu lemmik hooaeg, mil aiast on võtta värsket ja hooajalist kraami -  kurgid, tomatid, suvikõrvits, ürdid. Nii ei jää värske salat küll ühegi  toidu kõrvale valmistamata. Ameerikas populaarne Coleslaw salat valmistatakse värskest kapsast ja porgandist.
Tikritega mandlikook
kirjutab Mari-Liis Ilover blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li, pühapäev 12 august kell 17:47
See on üks sedasorti armsaid ja koduseid marjakooke, mida on mõnus süüa õhtuse tee või hommikuse kohvi kõrvale.  Veidi erilisemaks teeb ta ehk asjaolu, et teravilja siin üldse ei ole, jahuks kasutasin mandlijahu.
Teistmoodi šokolaadibrownie
kirjutab Ragne blogis Kokkama Ragnega, pühapäev 12 august kell 17:28
Ühe projekti raames katsetasin ma sel nädalal erinevaid kooke, mis valmivad kiirelt mikrolaineahjus. Mul oli vist viimati mikrolaineahi kasutuses mitmeid aastaid tagasi (teismelisena?!) ning ei ole selle masina kasutaja, ka kodus mul seda ei leidu. Ühesõnaga, pidin ma üks päev katsetama erinevaid magusaid küpsetisi, mis saavad valmis mikrolaineahjus. Viimastel aastatel on väga ohtralt selliseid retsepte tekkinud.
comments Viimased kommentaarid (kokku: 1) Näita
Suvine arbuusi-laimi jääjook
kirjutab Kirsiku retseptiriiul blogis Kirsiku retseptiriiul, neljapäev 9 august kell 12:37
Meid on sel suvel tabanud arbuusi ja laimi jääjoogi vaimustus. Samas ka ei imesta, sest selliste kuumade ilmadega nagu meil siin paar viimast nädalat olid, oli iga jäine ja külm jook vastupandamatu. Ja mõnusalt magus arbuus ning samas särtsakas laim sobivad igatahes ideaalselt teineteisele kaaslaseks.
Hapupiimakarask suistukalamäärdega
kirjutab Silja Luide blogis Silja, Food & Paris, neljapäev 9 august kell 12:56
Suvi on minu jaoks värskete viljade ja lihtsate toitude aeg! Kogu see küps kodumaine kraam (aed- ja puuviljad, seened, marjad ja maitsetaimed) on lihtsalt nii hea, et erilist vaeva polegi vaja näha, et sellest kõigest maitsvat toitu saada :) Ja kui päevad on palavad ja päikselised ning õhtud soojad ja valged, ega siis ju taha ka pikalt aega pliidi ääres veeta, vaid pigem kiirelt hakkama saada.
Gruusia baklažaanirullid
kirjutab Udupea blogis Udupea ainus hobi, kolmapäev 8 august kell 19:30
Armastad gruusia kööki? Koriandri ja lambaläätsede lõhn ajab hulluks? No siis palun väga: baklažaanirullid kreeka pähkli täidisega on just see, mida vaja. Tegu on kõige tüüpilisema gruusia eelroaga, mida serveeritakse külmalt, enamasti peterselli ja/või granaatõunaseemnetega.
Djerba riis kanaga
kirjutab Karima B blogis Paprika, esmaspäev 6 august kell 19:06
Djerba riis Riis Kana filee või kondita kintsuliha Kartul kuubikuteks Suur kimp peterselli (leht) Kui on siis spinatit sobib ka lehtpeet Purk kikerherneid Tomatipastat Piparmündi lehti Värske tomat kuubikutena Sool,kurkum,pap
Õhuline juustukook sõstramoosiga
kirjutab Ragne blogis Kokkama Ragnega, esmaspäev 6 august kell 09:08
See kook sai lõpptulemusena nüüd nii hea, et söömist ei seganud isegi hullunud suvekuumus. See juustukook on hästi kreemjas, samas aga tänu vahustatud vahukoorele meeldivalt õhuline. Kes soovivad meisterdada ilma küpsetamata koogikest, siis see maius siin on midagi, mille valmistamist kindlasti kaaluda võiks.
Ahjupannkook tikritega
kirjutab Britt blogis noad-kahvlid, laupäev 4 august kell 10:08
Krõbe ja puhvis ahjupannkook on meie pere suur soosik igal aastaajal, kuid just suvel läheb käiku marjadega variant. Hapukate tikrite asemel olen kasutanud ka näiteks vaarikaid, mustsõstraid või mustikaid, aga kastme valmistamisel võib siis vaja minna meekoguse ümber timmimist.
Köögiviljasupp koduaiapestoga
kirjutab Britt blogis noad-kahvlid, reede 3 august kell 18:10
See supp on üks minu suurtest suvelemmikutest ühtaegu kerge, aga samas ei jäta kõhtu korisema, lisaks sisaldab rohkelt aedvilja, mida praegusel ajal ju külluses ning seda oma parimal kujul.  Inspiratsiooni olen leidnud siin Prantsusmaalt, Provenceist pärit pistou -supist. Ja mis seal salata, praegune kliima on meil ju õpris sarnane - eriti kui pisut lavendlit supile peale nuusutada.
Heeringa-kodujuustusalat
kirjutab Britt blogis noad-kahvlid, reede 3 august kell 17:41
Heeringa-kodujuustusalat on kindlasti paljude lemmik  ja meilgi kindel stamptoit, mille järele ikka ja jälle isu tuleb. Eriti suvisel ajal. Olen kohanud sellest erinevaid versioone ja palju pikema koostisainete hulgaga ning eks siin ongi määravad vist suuresti nii isiklikud eelistused, sisetunne kui kapisisu.
Nostalgiline keedukreemiga marjatort
kirjutab Liisi blogis LIISI TOIDUBLOGI, reede 3 august kell 00:21
Keedukreemiga tort on nostalgiline seepärast, et just sellist torti valmistati minu lapsepõlves vanaema juures pidupäevadel. Biskviit küpsetati sellise masinaga nagu džuudo (ei teagi, mis selle õige nimetus on).
comments Viimased kommentaarid (kokku: 1) Näita
Kreeka kartuli-tomatihautis
kirjutab Mari-Liis Ilover blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li, neljapäev 2 august kell 10:34
Kui teile nüüd tundub, et mõnes Eestimaa nurgas on ilm ikka liiga soe ja toidublogija mõistus hakkab üle kuumenema (ükski normaalne inimene ju ei tee keset kuumalainet HAUTIST!), siis rahu see roog ei valminud meeltesegaduses, vaid on tõepoolest täiesti suvine ja värske toit! Jah, ta valmib ahjuvormis ning jah, ta haudub seal tunnikese.
Suvine köögiviljasupp sulatatud juustuga ehk kuidas ravida lapsepõlvetraumasid
kirjutab Tuuli blogis Ise tehtud. Hästi tehtud., neljapäev 2 august kell 08:44
Tean päris-päris mitut inimest, kellele pelgalt köögivilja-piimasupi mainimine tekitab kergemat sorti vapustuse. Vastikusgrimass ja õlgade väristamine on selle seisundi kõige sagedasemad väljendused. Olen ise küll pigem imestunud olnud selliste reaktsioonide üle, kuna minu jaoks on suvistest noortest viljadest piimasupp pigem üks suve lemmiktoite.
Burgerid
kirjutab laualamp blogis laualamp, kolmapäev 1 august kell 09:42