i
Blogilist - Idee õhtusöögiks

edit Lisa/eemalda blogisid

Uued postitused

  • favicon Äkkiä ruokaa, lohta, rapukastiketta ja sahramiriisiä
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon Läätsesupp kookospiimaga
    kirjutab blogis Udupea ainus hobi
  • favicon Hot Cheese Soup
    kirjutab blogis Jaana's kitchen
  • favicon Ploomi-Mandariini Kompott Jaatisega
    kirjutab blogis Katile
  • favicon Banaanid Vana Tallinna siirupis
    kirjutab blogis Katile
  • favicon Jõhvika-apelsiniglögi ingveriga
    kirjutab blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li
  • favicon Kohvimekiga piparkoogid ja üks hea kingiidee kõigile hea kohvi sõpradele
    kirjutab blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.
  • favicon Šokolaadiselt tummine brownie (paleo/gluteenivaba)!
    kirjutab blogis Kokkama Ragnega
  • favicon Krõbedad pirukad juustu, singi ja vutimunadega
    kirjutab blogis Silja, Food & Paris
  • favicon Odrajahust piparkoogid
    kirjutab blogis LIISI TOIDUBLOGI
  • favicon Küpsetamata hommikubatoonid neljaviljahelvest ja chia-seemnetega
    kirjutab blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.
  • favicon Kapsas
    kirjutab blogis Hääl kapist (palju häid mõtteid)
  • favicon Särtsakas toorvorstihautis
    kirjutab blogis Kokkama Ragnega
  • favicon Glögitrühvlid ja sidrunheinatrühvlid
    kirjutab blogis Kaju Köök
  • favicon Kartuliporss
    kirjutab blogis Eesti Toit.
  • favicon Mandlijahu ja kõrvitsaga šokolaadikook, üsna tervislik ;-)
    kirjutab blogis Silja, Food & Paris
  • favicon Pohlatäidisega jõulupärg
    kirjutab blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.
  • favicon Einevõileib tšillise toorjuustu, mango ja grillitud halloumi juustuga
    kirjutab blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.
  • favicon Soomlaste pannivorst
    kirjutab blogis ROOSAMANNA
  • favicon LAYK stuudiokohvik (Viljandi)
    kirjutab blogis Inimkatsed toidu ümber
  • favicon pelmeenid, loomulikult isetehtud
    kirjutab blogis davahtaresidence
  • favicon Trühvlid jõhvikate ja Kreeka pähklitega
    kirjutab blogis Kaju Köök
  • favicon Superraikas meloni-fetasalaatti
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon Tähdenlentoaamiainen
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon Lõhe oblikakastmes Troisgros moodi- Prantsuse Kulinaaria ikooniline roog.
    kirjutab blogis Tigu Tegemised
  • favicon Taimne pasta lihavabaks esmaspäevaks
    kirjutab blogis Silja, Food & Paris
  • favicon B&W challenge 7/7
    kirjutab blogis laualamp
  • favicon B&W challenge 6/7
    kirjutab blogis laualamp
  • favicon Avokaado-maisisupp krevettidega
    kirjutab blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li
  • favicon Kahe šokolaadiga karamelline panniküpsis
    kirjutab blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li
Värskenda nimekirja Järgmised postitused

Loetumad postitused

Kohvimekiga piparkoogid ja üks hea kingiidee kõigile hea kohvi sõpradele
kirjutab Tuuli blogis Ise tehtud. Hästi tehtud., esmaspäev 11 detsember kell 08:25
Advendiaeg on täies hoos ja piparkoogilõhna on tunda juba pea igal pool. Usinamatel on kindlasti kõik jõulukingidki varutud ja veel usinamatel need ka ilusti juba pakitud. Ainult paar nädalat veel ja ongi käes see kõige-kõige tähtsam päev. Olgu tõe huvides muidugi öeldud, et mina nende usinate hulka ei kuulu, kel oleks kingimure juba lahendatud, küll aga olen juba paar portsu piparkooke jõudnud küpsetada. Nii et kodus on jõululõhn ikka tuppa tehtud. Viimasel korral katsetasin aga kohvimaitseliste piparkookidega ja katsetus oli igatepidi õnnestunud. Piparkookide valmistamine on igal aastal selline veidi märgiline tegevus, mille käigus saab ka lapsed tegevusse kaasata. Eriti meeldib muidugi neile kaunistamise voor. Ja tegelikult see tainasöömise voor ka.
comments Viimased kommentaarid (kokku: 1) Näita

Huvitavad blogilistid

Läätsesupp kookospiimaga
kirjutab Udupea blogis Udupea ainus hobi, pühapäev 10 detsember kell 14:28
Nami-nami retseptil põhinev supp, mis on paari aastaga saanud peaaegu terve pere lemmikuks.  2 dl punaseid läätsesid  2 cm jupp värsket ingverijuurt 1 sibul 1 küüslauguküüs 1 sl õli 1 tl jahvatatud kurkumit 5 dl kana- või köögiviljapuljongit 400 g purustatud tomatit 1-2 dl kookospiima soola ja musta pipart kaunistuseks peterselli Loputa läätsed ja kurna sõelal. Riivi ingverijuur, haki sibul ja küüslauk.
comments Viimased kommentaarid (kokku: 1) Näita
Ploomi-Mandariini Kompott Jaatisega
kirjutab Jaana blogis Katile, pühapäev 10 detsember kell 18:03
6 musta ploomi 3 mandariini 100 g suhkrut Poolita ploomid,kivid valja. Koori mandariinid.Loika terve mandariin risti-viilupidi poolex. Pane ploomid pannile,loigatud pool allapoole.Vala yle suhkruga & prae ilma segamata kuni k
Jõhvika-apelsiniglögi ingveriga
kirjutab Mari-Liis Ilover blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li, pühapäev 10 detsember kell 17:30
Kuumad joogid on praegu tegijad. Ja kui kuumale joogile lisada veel vürtsidena ingverit ja kaneeli, ongi valmis täitsa jõuluhõnguline ja praegusesse aastaaega nii hästi passiv aromaatne glögi. See glögi on alkoholivaba, nii et sobib tervele perele. Teen seda jooki külmutatud jõhvikatest ja värskest apelsinist (mitte pakimahladest), ingver on samuti värske.
Banaanid Vana Tallinna siirupis
kirjutab Jaana blogis Katile, laupäev 9 detsember kell 19:32
150 g suhkurt 230 ml vett 1 sidruni mahl & koor:liibud 2-3 spl Vana Tallinnat vanilla extrakti 1 kaneeli koor 4 suurt banaani Aseta suhkur & 2 spl vett potti tasase tule peale,segades paar korda kuni suhkur on sulanud. Kui si
Šokolaadiselt tummine brownie (paleo/gluteenivaba)!
kirjutab Ragne blogis Kokkama Ragnega, laupäev 9 detsember kell 09:51
Minult on viimasel ajal tihti küsitud koogiideid, mis ei sisalda gluteeni. Minu 2 paleoraamatut ( esimene osa ja teine osa ) sisaldavad seesuguseid retsepte ju tegelikult ohtralt ning tuleb tunnistada, et vahepeal olin seesuguste kookide valmistamislainel ikka väga-väga tihti. Praegu teen ka seesuguseid küpsetisi, aga pigem veidi harvemini. Siiski on selliste kookide valmistamine ja katsetamine nii põnev ja pisut sõltuvust-tekitav.
Kapsas
kirjutab klem blogis Hääl kapist (palju häid mõtteid), neljapäev 7 detsember kell 18:44
Lapsed ei osanud päkapikusussist veel unistadagi, kui sõber hakkas peale vajuma nagu nõiaudu, et tehku ma kapsast. Eks ise olin ka süüdi, et ahjuvorstide tegemise õhtu orgunnisin.
Kartuliporss
kirjutab KR blogis Eesti Toit., neljapäev 7 detsember kell 08:14
Kartuliporss Ma vean kihla, et sa oled seda sööki või sarnast, sada korda söönud, aga sul polnud aimugi, et seda niimoodi kutsutakse:) Mina ka ei teadnud. Leidsin selle nime täiesti juhuslikult Eesti Rahvustoitude raamatut sirvides. See on see toit kuidas kasutada järelejäänud kartuliputru. Loomulikult võid pudru keeta nullist.
Küpsetamata hommikubatoonid neljaviljahelvest ja chia-seemnetega
kirjutab Tuuli blogis Ise tehtud. Hästi tehtud., neljapäev 7 detsember kell 09:42
Kõik ju teavad, et kuumutamata kujul on pea kõik toiduained kõige kasulikumad. Samas lihtsalt lusikaga tooreid helbeid süüa ei tundu just liiga isuäratav.
Soomlaste pannivorst
kirjutab Kärt blogis ROOSAMANNA, kolmapäev 6 detsember kell 14:31
Palju õnne Soomele! Soomlaste suure pidupäeva auks tegin Köögikultuuris igapäevast soomlaste lemmikut (nii vähemalt väidab Internet), pannivorsti. Suurt retsepti siin ei ole võta meelepärane suuremat sorti vorst, lõika sisse sälgud, topi sälkudesse paras tükk juustu ja küpseta ahjus 15-20 minutit, kuniks juust on sulanud ja vorst krõbe ja jumekas.
Mandlijahu ja kõrvitsaga šokolaadikook, üsna tervislik ;-)
kirjutab Silja Luide blogis Silja, Food & Paris, kolmapäev 6 detsember kell 16:34
Kõrvits on minu arvates ideaalne köögivili talviseks kokkamiseks! Ajal, mil kodumaiseid marju saab vaid sügavkülmast ja värsket kohalikku aed- ja puuviljagi harva, on eriti hea, et kodus on alati mõni ilus kuldkollane ja oranž kõrvitsaline oma aega ootamas.
LAYK stuudiokohvik (Viljandi)
kirjutab KT blogis Inimkatsed toidu ümber, teisipäev 5 detsember kell 15:08
See on nüüd küll üks omanäolisemaid asutusi , kus olen käinud söömas. Väike kirju kuudike - ilma kamraadi soovituseta poleks ma sinna küll sisse astuda osanud. Mis pagana stuudiokohvik... mida see tähendab? Ja misasjast kohvikutes normaalselt süüa antakse? Aga näe, antakse küll! Ehkki oleksin ukselt peaaegu tagasi pööranud - kõik kolm lauda olid puupüsti rahvast täis - selgus et tagapool on üks tibatilluke lauake veel.
pelmeenid, loomulikult isetehtud
kirjutab vahterliina blogis davahtaresidence, teisipäev 5 detsember kell 11:56
nii, mõtlesime me siis daamidega ükskord   ise  pelmeene teha. mõeldud-tehtud, kuigi aja kokku leppimise peale kulus kordades rohkem vaeva, sai siiski kogunetud lõppeks K juurde ja Nõmme mändide varjus käised üles kääritud ja asjaga pihta hakatud.
Pohlatäidisega jõulupärg
kirjutab Tuuli blogis Ise tehtud. Hästi tehtud., teisipäev 5 detsember kell 10:28
Aasta viimase kuu veidi pidulikumaks kiskuv olemine viitab ilmeksimatult lähenevatele jõuludele. Juba on õhus piparkoogilõhna ja majad kattuvad järjest enam jõulutuledega. Päkapikke on ka päris mitme akna taga kõõlumas nähtud ja laste sussid saavad siis vastavalt teenetele erinevaid sussisisud. Lapselt tuleneva info põhjal pidid tänapäeval päkapikud isegi telefoniümbriseid tooma.
Einevõileib tšillise toorjuustu, mango ja grillitud halloumi juustuga
kirjutab Tuuli blogis Ise tehtud. Hästi tehtud., teisipäev 5 detsember kell 09:14
Maitsev ja parajalt toekas einevõileib, kus saavad kokku magusvürtsine toorjuust tšilliga, mahlane ja magus mango, soolakas ja pannil krõbeda koore saanud grilljuust ning veidi ka õhulist prosciutto-pitsi. Hapukat maitset aitavad lisada meie metsade pärlid ehk jõhvikad või pohlad. Toitev ja maitseküllane võileib, mis sobib omaette kergeks eineks.
Taimne pasta lihavabaks esmaspäevaks
kirjutab Silja Luide blogis Silja, Food & Paris, esmaspäev 4 detsember kell 16:15
Kui reedel juba tundus, et talv on kätte jõudnud, siis paraku täna on vähemalt Tallinnas jälle tavaline vihmane sompus sügisilm. Nädalavahetusel Otepääl lume sees heas seltskonnas trenni tehes, ümberrringi imeilus valge mets ja hanged, ei oleks osanud küll ette kujutada, et seekord tali nii üürikeseks jääb.
Lõhe oblikakastmes Troisgros moodi- Prantsuse Kulinaaria ikooniline roog.
kirjutab Kristel blogis Tigu Tegemised, esmaspäev 4 detsember kell 02:20
Mõtlesin selle aasta jõululaua peale ning avastasin, et minus on läinud üle aastaid kestnud lõhe- ja forellipelgus. Vastupidi, järelvaadates  Les Carnets de Julie kokasaateid, lõi pigem tuluke põlema, et hea