i
Blogilist - Idee õhtusöögiks

edit Lisa/eemalda blogisid

Uued postitused

  • favicon Vana hea kohupiimakarask (seekord gluteenivaba) suitsukalamäärdega
    kirjutab blogis Silja, Food & Paris
  • favicon Veiseliha peedi ja marjaveiniga
    kirjutab blogis noad-kahvlid
  • favicon Pidulaua klassik, Rikkalik võileivatort suitsulõhe- ja munakreemiga
    kirjutab blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.
  • favicon Kiudainerikas seemne- ja pähklimüsli
    kirjutab blogis Aet köögis
  • favicon Uus kokaraamat: Eesti 100 torti ... ja raamatuloos!
    kirjutab blogis Kokkama Ragnega
  • favicon Kohupiimakorbid (umbes 14 tk)
    kirjutab blogis Hobikokkaja päevablogi
  • favicon No en minä nyt tiedä – munakas vohveliraudalla
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon São Miguel, Assoorid…paradiis. Vol.1
    kirjutab blogis Tigu Tegemised
  • favicon Kaks rukkipõhjal pirukat: kilu-kappari ja kitsejuustu-tomati pirukas
    kirjutab blogis Silja, Food & Paris
  • favicon Jogurtine hommikuamps apelsinide ja krõbedate kaerahelvestega
    kirjutab blogis noad-kahvlid
  • favicon Kaeraterapuder
    kirjutab blogis noad-kahvlid
  • favicon Jõulumaitseline kõrvitsakook
    kirjutab blogis noad-kahvlid
  • favicon Mida panna vabariigi aastapäeva peolauale. EV100.
    kirjutab blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li
  • favicon Šokolaadine juustukook pidupäevaks ehk imelihtsa Domino juustukoogi teine tulemine!
    kirjutab blogis Kokkama Ragnega
  • favicon Rakkaudella äidiltä – hillapehmiö
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon Päällikön kestävä omenapiirakka
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon #jotain pyöreää
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon Jogurtine hommikuamps apelsinide ja krõbedate kaerahelvestega
    kirjutab blogis noad-kahvlid
  • favicon Congee ehk soojendav ja turgutav Hiina riisipuder
    kirjutab blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li
  • favicon Harissa-kana porru ja kartuliga
    kirjutab blogis ROOSAMANNA
  • favicon kanapallid ehk tsukune
    kirjutab blogis davahtaresidence
  • favicon Dutch Babies ystävänpäivän aamuun
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon Paha mokka
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon Vürtsikas kõrvitsa-juustuvorm mandlikrõbedikuga
    kirjutab blogis Silja, Food & Paris
  • favicon Pancake Cake
    kirjutab blogis Jaana's kitchen
  • favicon American Style Pancakes
    kirjutab blogis Jaana's kitchen
  • favicon Värske Herne Püreesupp Peekoniga
    kirjutab blogis Katile
  • favicon Baileys’e šokolaadikook
    kirjutab blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li
  • favicon Kolm lihtsalt valmivat lõhe suupistet pidulauale
    kirjutab blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.
  • favicon Jäine kamaparfee jõhvikate ja sarapuupähklitega
    kirjutab blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.
Värskenda nimekirja Järgmised postitused

Loetumad postitused

Vana hea kohupiimakarask (seekord gluteenivaba) suitsukalamäärdega
kirjutab Silja Luide blogis Silja, Food & Paris, teisipäev 20 veebruar kell 15:17
Odrajahuga kohupiimakaraskit olen küpsetanud juba u kakskümmend aastat ehk sellest ajast saadik, kui retsepti vanast heast nõukaaegsest küpsetusraamatust leidsin. Siin ja siin  olen sellest ka bloginud ning selle mahlase karaski retsept oli muideks pärast Pariisi kokakooli üks mu esimesi koduseid blogipostitusi. Nüüdseks on karask küll vist juba pea igas blogis figureerinud, aga see on ju väga tore, kui vanu häid alati toimivaid ajatuid klassikuid aeg-ajalt meelde tuletatakse ;-) Seekord tegin karaski nisu- ja odrajahu asemel toortatra- ja kaerajahuga, et oleks gluteenivaba ja kõik lähedased seda nautida saaks. Kui karask ei pea olema gluteenivaba, siis võid kasutada heleda suhkrusiirupi asemel  leivasiirupit  - see sobib ideaalselt just sellistesse küpsetistesse, samuti saiadesse ja leibadesse.

Huvitavad blogilistid

Pidulaua klassik, Rikkalik võileivatort suitsulõhe- ja munakreemiga
kirjutab Tuuli blogis Ise tehtud. Hästi tehtud., teisipäev 20 veebruar kell 09:20
Võileivatordil on mõnusalt magus nostalgiline mekk juures. Paljudele meenub aastakümnete tagune pidulaud, kus laua krooniks oli rikkalik ja maitsetest pungil võileivatort. Ajad küll muutuvad ja aastad edenevad, aga võileivatordi headuses ei ole mõtet ka uuemal ajal kahelda. Eriti siis, kui sinna sisse läinud nii väärt koostisosad kui Peetri Lõheäri mahlane ja värske suitsulõhe ning peale sätitud värske graaviforell ja kalamari.
Veiseliha peedi ja marjaveiniga
kirjutab Britt blogis noad-kahvlid, teisipäev 20 veebruar kell 09:09
Ütelgu kalender paastuaja kohta mida iganes, praeguse krõbeda külmaga kulub ära pigem üks korralikum kõhutäis. Seda enam, et suuremat sorti sünnipäev nädalavahetusel ees ootamas ja ainult salatilehest võib väheks jääda. Talve ei saagi minu arvates korralikult nautida ilma end kamina ees sooja pleedi sisse kerra tõmbamata, samal ajal südamerahu ja kahvliklõbina saatel pajaroa sees sonkides.
Kiudainerikas seemne- ja pähklimüsli
kirjutab Aet Trisberg blogis Aet köögis, esmaspäev 19 veebruar kell 16:59
Olen harjunud müslit kodus valmistama, kuna eelistan valida müsli komponendid ise. Vahel mulle meeldib, kui müslis on palju lisandeid, vahel aga tahan müslit, kus on peale kaeraheleveste vaid paar komponenti.
Uus kokaraamat: Eesti 100 torti ... ja raamatuloos!
kirjutab Ragne blogis Kokkama Ragnega, pühapäev 18 veebruar kell 12:48
Mul on hea meel teatada, et ilmunud on uus kokaraamat, mis on juba lühikese ajaga tõusnud tuhiseva kiirusega raamatu edetabelite esikohtadele! See on: Eesti 100 torti. Meie tordimeistrite parimad tordid, koogid ja muud maiused. Tegemist on magusa torduraamatuga, mis nagu nimigi ütleb on pühendatud Eesti 100. sünnipäeva auks.
comments Viimased kommentaarid (kokku: 25) Näita
Mida panna vabariigi aastapäeva peolauale. EV100.
kirjutab Mari-Liis Ilover blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li, laupäev 17 veebruar kell 17:12
Ja ongi vaid loetud nädalapäevade jagu jäänud aasta suurima sünnipäevani, Eesti sajanda juubelini. Olen pea igal aastal teinud blogisse vabariigi aastapäeva puhul postituse soovituste ja mõtetega, mida siis tähtsa pidupäeva puhul lauale panna. Seekord, nagu eelmiselgi aastal, on postituse koostööpartneriks Kaubamaja Toidumaailm kõik kasutatud toiduained on pärit justnimelt sealt.
Šokolaadine juustukook pidupäevaks ehk imelihtsa Domino juustukoogi teine tulemine!
kirjutab Ragne blogis Kokkama Ragnega, laupäev 17 veebruar kell 10:08
Minu blogis tekitab teistest retseptidest pidevalt suuremat huvi just Domino küpsistega valmistatud juustukook. Pole vahet millise aastajaga on tegemist, pole vahet kas on külm või soe - see kook on ikka populaarne. Kindlasti on üheks eduvõtmeks selle koogi valmistamise lihtsust, sest no tõepoolest saab selle koogi valmistamisega hakkama igaüks. Ei vaja see kook valmimiseks ahju ega ka erinevaid köögividinaid.
São Miguel, Assoorid…paradiis. Vol.1
kirjutab Kristel blogis Tigu Tegemised, reede 16 veebruar kell 12:30
Kõigepealt ütlen kohe, et 5 päeva saarel ei tee mind suureks Assooride asjatundjaks, aga muljeid kirjutamata jätta ka ei taha, sest enne minekut kuulsin õige mitmelt inimeselt, et Assoorid olid
Jogurtine hommikuamps apelsinide ja krõbedate kaerahelvestega
kirjutab Britt blogis noad-kahvlid, reede 16 veebruar kell 08:58
Kes armastab krõbedat röstitud müslit vähemalt pooltki nii palju kui mina, saab aru, mida tähendab see, kui hommikul unise sammuga, lusikas ühes ja marjade-jogurtiga täidetud kauss teises käes köögikapi poole tormelda vaid selleks, et leida eest tühi müslipurk. Ah jaa! Saigi vist eile otsa! Sellised toredad tõdemused võivad tegelikult rikkuda terve päeva.
Jogurtine hommikuamps apelsinide ja krõbedate kaerahelvestega
kirjutab Britt blogis noad-kahvlid, reede 16 veebruar kell 08:58
Kes armastab krõbedat röstitud müslit vähemalt pooltki nii palju kui mina, saab aru, mida tähendab see, kui hommikul unise sammuga, lusikas ühes ja marjade-jogurtiga täidetud kauss teises käes köögikapi poole tormelda vaid selleks, et leida eest tühi müslipurk. Ah jaa! Saigi vist eile otsa! Sellised toredad tõdemused võivad tegelikult rikkuda terve päeva.
Congee ehk soojendav ja turgutav Hiina riisipuder
kirjutab Mari-Liis Ilover blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li, kolmapäev 14 veebruar kell 22:12
Kõigi nende sõbra- ja vastla- ja sünnipäevadega (meie peres neid veebruaris lausa kaks) sahmerdades läks täitsa meelest, et 15. veebruaril algab ju Hiina uus aasta. See meenus uudiseid kerides alles nüüd, niiöelda vana-aastaõhtul. Sedakorda on siis tegu kollase maakoera aastaga. Mida kõike see meile tooma peaks, selle kohta leidub astroloogiahuvilistele internetis piisavalt lugemist.
kanapallid ehk tsukune
kirjutab vahterliina blogis davahtaresidence, kolmapäev 14 veebruar kell 15:56
nagu nimigi ütleb, on tegu jaapani retsepiga - raamatust Tokyo Cult Recipes , mis lisaks päris kabedale välimusele peidab endas ka hulka toredaid retsepte.
Riigikogu puhvet
kirjutab KT blogis Inimkatsed toidu ümber, teisipäev 13 veebruar kell 15:28
Asutuse-sisese söögikoha häda on alati üks - selle pidajad ei pea kuigi palju pingutama. Pane kantiinis lauale mida iganes, küll ta ära süüakse. Määravaks on ainult koka professionaalne eetika...
Ahjus küpsetatud seakoot
kirjutab KR blogis Eesti Toit., teisipäev 13 veebruar kell 08:39
Seakoot Tavaliselt müüakse igas poes ka keedupotte. Seega, enne koodi ostmist kontrolli, kas vähemalt silma järgi mahub ostetav koot potti. Kui ei mahu, siis tuleb kasutada teist retsepti. Tegemist on nädalavahetuse st ajamahuka retseptiga. Aga kuna kuu lõpus on vastlad tulemas, siis seakoot on omal kohal. Ja enne paastu algust kulub viimane rasvane pala ära:) Pese seakoot  u 1,2 kg puhtaks ja pane külma veega keema. Riisu vaht.
Aasia supp 10 minutiga
kirjutab Aet Trisberg blogis Aet köögis, esmaspäev 12 veebruar kell 12:18
Puljong on supi juures kõige olulisem komponent, mis annab toidule maitsesügavuse ja tõelise iseloomu. Kui mul rohkem aega on, keedan ise 3-4 tundi puljongit, kuid vahel tuleb supi isu peale ka siis, kui puljongit keeta pole aega või tahtmist. Juba mõnda aega olen kasutanud kiirsuppide ja ka muude puljongit nõudvate toitude tegemiseks Food Studio puljongeid.
Reval Cafe Rävala (Tallinn)
kirjutab KT blogis Inimkatsed toidu ümber, esmaspäev 12 veebruar kell 15:42
Kui üks koht näeb välja nagu söökla, siis üldiselt ta seda ka on. Kvaliteetne, kuid ikkagi. Tallinna kesklinna klaasmajas on ilmarahvale nii sisse- kui väljavaatamiseks üks taoline moodsamat vurhvi söögipesa. Nii interjöör kui eksterjöör rõhutab kontori-inimese askeesi, kes tarbib oma kalorid, nina nutitelefonis.
Vürtsikas kõrvitsa-juustuvorm mandlikrõbedikuga
kirjutab Silja Luide blogis Silja, Food & Paris, esmaspäev 12 veebruar kell 09:57
Homseks vastlapäevaks on ilmselt kõik juba jõudnud endale meelepärased kuklid ära tellida. Vaatan  juba paar nädalat sotsiaalmeedias toimuvat kuklirallit (eelkõige reklaame), valikut on sel aastal tohutult palju ja vahel isegi tuleb mul endal kerge kukliisu peale :) Kuigi enamasti, kui loen kukli kirjeldust, siis tahaks öelda, et palun andke mulle sealt seest see pralineekreem või martsipan vms, aga sai ja vahukoor jätke endale...