i
Blogilist - Idee õhtusöögiks

edit Lisa/eemalda blogisid

Uued postitused

  • favicon Mandlikeeks jõhvikatega
    kirjutab blogis Silja, Food & Paris
  • favicon Erinäolised ja sarnased nagu ühe pere erinevad lapsed. Restoranid Moon, Mantel ja Korsten ning Kolm Sibulat
    kirjutab blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.
  • favicon Läätse-juurvilja ahjuvorm
    kirjutab blogis Kirsiku retseptiriiul
  • favicon Chowder turskasta ja tiikeriravuista
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon Myskikurpitsaa ja aikuisten nonparelleja
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon Tomatikaste lõhe ja krevettidega
    kirjutab blogis LIISI TOIDUBLOGI
  • favicon Postipoiss (Pärnu)
    kirjutab blogis Inimkatsed toidu ümber
  • favicon Vutid sarkofaagis nônda nagu François Mitterrand armastas.
    kirjutab blogis Tigu Tegemised
  • favicon Päikesevitamiinirikas forelli-spinatipirukas
    kirjutab blogis Silja, Food & Paris
  • favicon Kalkunifrikadellidega köögiviljasupp
    kirjutab blogis Noad-Kahvlid | Toidublogi | Britt Paju
  • favicon Kartulihautis porru, peekoni ja seentega
    kirjutab blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li
  • favicon Topelt energiaga kohvi-datli trühvlid
    kirjutab blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.
  • favicon Indiapärane tomatikastmes lõhekarri
    kirjutab blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.
  • favicon Toidust veidi teise nurga alt ehk kui kuidas ja millega toita nahka
    kirjutab blogis Aet köögis
  • favicon Lohiruusut ja uunimuusi
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon Lehtkapsa krõpsud
    kirjutab blogis E4 retseptiraamat
  • favicon Kõrvitsa-kaerahelbeküpsised pähklite ja šokolaadiga
    kirjutab blogis Silja, Food & Paris
  • favicon Sinepine lõhe tartar
    kirjutab blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.
  • favicon Põdraseljanka
    kirjutab blogis Hääl kapist (palju häid mõtteid)
  • favicon Vanast Egiptusest Metsikusse Läände
    kirjutab blogis Toidutegu
  • favicon Portugali 7 rahvustoitu mis kuulutatud riiklikuks kultuuripärandiks.
    kirjutab blogis Tigu Tegemised
  • favicon Tervislikud pannkoogid (ilma nisujahu ja piimata)
    kirjutab blogis LIISI TOIDUBLOGI
  • favicon Kreemise toorjuustu vahekihi ja kaerajahust põhjaga õunakook
    kirjutab blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.
  • favicon Vürtsikas kõrvitsa toorjuustu kook karamellise kattega
    kirjutab blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.
  • favicon Bataadivõileivad hernevõrsete ja kalamarjaga!
    kirjutab blogis Kokkama Ragnega
  • favicon Beebitort: poiss või tüdruk?
    kirjutab blogis Kulbikeerutaja köögisuhtmed
  • favicon Õuna-iirise muffinid
    kirjutab blogis Kirsiku retseptiriiul
  • favicon Bagelin torni
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon Ei upponnu!
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon Limoncelloa ja giniä viikonlopun alkuun
    kirjutab blogis CampaSimpukka
Värskenda nimekirja Järgmised postitused

Loetumad postitused

Erinäolised ja sarnased nagu ühe pere erinevad lapsed. Restoranid Moon, Mantel ja Korsten ning Kolm Sibulat
kirjutab Tuuli blogis Ise tehtud. Hästi tehtud., esmaspäev 12 november kell 16:16
Meeldiv ja elamuslik restoranikülastus on sündmus, mida me kõik vahel vajame. Aeg iseendale ja neile, kellega koos restorani tuldud. Võimalus endale pisut pai teha või tähtsat päeva meeldejäävalt tähistada. Olla hoolitud ja lasta enda eest hoolitseda, hellitada maitsemeeli ja kogeda uusi maitsed. Anda end aistingute ja naudingute meelevalda. Kes meist seda ei vajaks? Pärast oled jälle pisut parem inimene. Ei ole vist kellelegi üllatuseks, et meeldejäävaks restoranikogemuseks on vaja päris mitme erineva pusletüki kokkusobitamist. Hea toit, kuid asjatundmatu teenindus või suurepärane teenindus, kuid arusaamatult maitsev toit ei anna mingi valemiga liites kokku plusspoolele jäävat kogemust. Seega tasub alati restorani minnes veidi eeltööd teha ja maad kuulata.

Huvitavad blogilistid

Mandlikeeks jõhvikatega
kirjutab Silja Luide blogis Silja, Food & Paris, pühapäev 11 november kell 12:59
Palju õnne kõigile isadele! :) Kindlasti on isal hea meel ka lihtsalt meelespidamise, isetehtud kaardi või kallistuse üle rääkimata hommikustest pannkookidest ja teistest kodustest toitudest, mis lapsed ise heast südamest ja siira rõõmuga valmistavad. Kes aga veel otsib tänaseks isadepäevaks ideid, mida isale valmistada, siis on paar toredat toitu  eilses Laupäevaleht LP-s.
Tomatikaste lõhe ja krevettidega
kirjutab Liisi blogis LIISI TOIDUBLOGI, neljapäev 8 november kell 17:08
Kiirel ajal kipub ikka olema nii, et õhtusöögiks valmivad ikka needsamad läbiproovitud kindlad retsepti. Kala puhul on meil kõige tavalisem valik lihtne ahjulõhe tilli ja sidruniga ning sinihallitusjuustu ja ananassi  kattega lõhe. Vahelduseks aga tahaks midagi muud. See retsept on hea vaheldus  - lihtne teha ja valmib poole tunniga. Samuti on tummine ja aromaatne tomatikaste selline toit, mis maitseb üldjuhul kõigile.
Topelt energiaga kohvi-datli trühvlid
kirjutab Tuuli blogis Ise tehtud. Hästi tehtud., neljapäev 8 november kell 13:13
Kahel moel energiat andvad maitsvad magusmõrkjad trühvlipallid on vahepala, mida tasuks ikka käepärast hoida. Hea siis suhu pista, kui kõht kipub veidi tühjaks minema ja hetkel ei ole mahti korralikku toidukorda võtta või ka siis, kui energiatase vajub veidi turgutamist. Kohvitahvlite lisamine energiapallidele annab võimaluse neid põske pista ka kohvijoomise asemel.
Postipoiss (Pärnu)
kirjutab KT blogis Inimkatsed toidu ümber, neljapäev 8 november kell 10:03
Pärnu väärikaima looga kõrtsihoone on kahtlemata Postipoiss. Tõsi küll, nii nagu kõik muu meie ümber, nii teab ka see asutus väga erinevaid aegu ja võiks pajatada tuhandeid lugusi, millest lustakamad jäävad õllerestorani aegadesse. Toonasest teost ja näost pole aga peale laepalkide sisuliselt midagi järgi ning asutus püüab välja kanda vene trahtri kontseptsiooni.
Päikesevitamiinirikas forelli-spinatipirukas
kirjutab Silja Luide blogis Silja, Food & Paris, neljapäev 8 november kell 12:17
Teisipäeval toimus Anni Arro imearmsas köögistuudios Nutrilite D-vitamiini tutvustusüritus, mille jaoks minul oli suur au ja puhas rõõm valmistada päikesevitamiinirikkaid toitusid. Isegi magustoit oli seekord tervislik - mesise Kreeka jogurti, krõbeda pähkli-toortatra granola  ja vaarika- coulis ’ga kihiline dessert, mille retsept on peagi blogisse tulekul.
Kartulihautis porru, peekoni ja seentega
kirjutab Mari-Liis Ilover blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li, kolmapäev 7 november kell 22:03
Hei-hei, mina siin jälle oma kartuliga! Meie koostöö Eesti Kartuliga hakkabki selleks korraks otsi kokku tõmbama ja lõppeva projekti raames (seda projekti on siiani kartuliretseptide all märkinud lõpulauses “Postituse koostööpartner on “Eesti kartuljne” ongi see nüüd viimane postitus.
Vutid sarkofaagis nônda nagu François Mitterrand armastas.
kirjutab Kristel blogis Tigu Tegemised, kolmapäev 7 november kell 00:25
See, et endine Prantsuse president suuremat sorti gurmaan oli, on üldtuntud fakt. Tema kuulus viimane ôhtusöök, mille ta enne oma surma korraldas ning kuhu kutsus maailma “kaunid ja kuulsad” nii
comments Viimased kommentaarid (kokku: 2) Näita
Indiapärane tomatikastmes lõhekarri
kirjutab Tuuli blogis Ise tehtud. Hästi tehtud., kolmapäev 7 november kell 09:07
Küllusliku maitsekombinatsiooniga lõhekarri sobib hästi argiõhtu roaks, kuna valmib vaid poole tunniga ja tegelikult ka üsna lihtsa vaevaga. Vürtsikas tomatises kastmes kiirelt läbi küpsenud lõhe on erksamaitseline ja külluslik roog. Võimalusel valmista tomatikaste värsketest hästi küpsetest tomatitest, kui neid aga käepärast pole, kasuta purustatud tomati konservi.
Toidust veidi teise nurga alt ehk kui kuidas ja millega toita nahka
kirjutab Aet Trisberg blogis Aet köögis, teisipäev 6 november kell 12:14
Mina, kes ma olen puhta toidu usku, ei vaata seda teemat tegelikult üldse nii kitsalt toitumise keskselt, vaid pigem on märksõnaks terve olemine üldisemalt.
Sinepine lõhe tartar
kirjutab Tuuli blogis Ise tehtud. Hästi tehtud., esmaspäev 5 november kell 12:54
Imelihtne ja kõigile jõukohane lõhe tartar toob välja värske lõhe parimad omadused. Kuna kala läheb siia roa sisse toorena, siis peaks see olema eeskujulikult värske ja parima kvaliteediga. Kui tahad kala värskuses veendunud olla, eelista kindlasti  Peetri Lõheäri  lõhet, mis on saadaolevatest valikutest parima kvaliteedi ja puhtaima maitsega.
Lehtkapsa krõpsud
kirjutab Eneli Riim blogis E4 retseptiraamat, pühapäev 4 november kell 14:46
Need jubetervislikud krõpsud meeldivad vist peaaegu kõigile :) Igatahes kui mõnele toorelt lehtkapsas ei maitse, siis krõpsudena söövad ka need inimesed seda hea meelega. Kõige mõnusam on niisama näksimiseks neid teha, aga väga efektne on kasutada ka muude toitude kaunistamisel, salatist praeni. Vaja läheb: lehtkapsast toiduõli soolahelbeid Rebi lehtkapsa lehed varte küljest lahti, et saaksid sellised suupärase suurusega tükid.  Pane ahjuplaadile, nirista või pritsi üle toiduõliga ja sega õrnalt, et lehed saaksid ühtsaselt õliga kokku.
Vanast Egiptusest Metsikusse Läände
kirjutab Frieda blogis Toidutegu, pühapäev 4 november kell 21:54
Palun astuge edasi. Võtke veini. Jutt võib pikale minna, sest ma käisin vahepeal kolme ooperit vaatamas ja kavatsen neist kõigist vabas vormis pisut pajatada. Pole küll teada, kas keegi neid ooperijutte üldse loeb, aga sellegipoolest. Pealegi tekib nõnda harva kirjutades, nagu ma seda viimasel ajal teen, teatavat sorti sooritusärevus. Tundub, nagu peaks iga kord midagi lõpmata erilist ütlema. On siis seda vaja. Seega ooper. 6.
comments Viimased kommentaarid (kokku: 5) Näita
Kõrvitsa-kaerahelbeküpsised pähklite ja šokolaadiga
kirjutab Silja Luide blogis Silja, Food & Paris, pühapäev 4 november kell 11:29
Olen sel sügisel jõudnud jub päris palju erinevaid kõrvitsatoitusid teha ja mul on tõeliselt hea meel, et saan neid hakata vaikselt blogissegi lisama.
Portugali 7 rahvustoitu mis kuulutatud riiklikuks kultuuripärandiks.
kirjutab Kristel blogis Tigu Tegemised, reede 2 november kell 14:36
Originally posted on Tigu Tegemised : Toiduturistide arv maailmas kasvab jõudsalt. Üha rohkem inimesi huvitab reisiplaane tehes lisaks sihtkohamaa kliimale ka kohalik kulinaaria ja söögikohtade tase. Toiduteadlikku turisti tõmbab kindlasti info kultuuripärandi
Tervislikud pannkoogid (ilma nisujahu ja piimata)
kirjutab Liisi blogis LIISI TOIDUBLOGI, reede 2 november kell 21:12
Need pannkoogid sündisid otsesest vajadusest, sest kodus olid tõbised lapsed, kes nõudsid hommikusöögiks pannkooke. Kuna igasuguste nohude-köhade puhul välistan menüüst piimatooted, siis nuputasin, kuidas teha lastele tervislikud, kui siiski maitsvad pannkoogid. Pannkoogid, mis ei sisalda ei piimatooteid ega nisujahu, koosnevad hoopis banaanidest, munadest, kaerajahust ja veest.
Bataadivõileivad hernevõrsete ja kalamarjaga!
kirjutab Ragne blogis Kokkama Ragnega, reede 2 november kell 18:31
Mida enam talve poole, seda enam trügib minu menüüsse bataat - ja nii on see iga aasta. See muidugi ei tähenda, et bataat igapäevaselt kasutuses oleks. Pigem on see ikka selline tore külaline, kellega meeldiv taaskohtuda üks või kaks korda nädalas. Bataat sobib imehästi nii soolastesse kui ka magusatesse roogadesse.