i
Blogilist - Idee õhtusöögiks

edit Lisa/eemalda blogisid

Uued postitused

  • favicon Sparglipirukas
    kirjutab blogis Kirsiku retseptiriiul
  • favicon Paahdetut tomaatit ja paprikat
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon Hüvasti, armas Atsinna!
    kirjutab blogis Lepatriinu lembehetked
  • favicon Täistera-croissant’id pesto, juustu ja tomatiga
    kirjutab blogis Silja, Food & Paris
  • favicon Siidine spargli püreesupp
    kirjutab blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.
  • favicon keedukana, peekoni, punase viinamarja ja pasta salat
    kirjutab blogis davahtaresidence
  • favicon Kevadine rabarberikoogivõistlus koos ahvatlevate auhindadega. Kõige popim rabarberikoogiretsept ka!
    kirjutab blogis Kokkama Ragnega
  • favicon Eriti lihtne rabarberisiirup
    kirjutab blogis Kokkama Ragnega
  • favicon Järgmine etapp toitumise teekonnal
    kirjutab blogis Sille toidublog
  • favicon Salmon piccata
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon Kesäkurpitsacarpaccio
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon Kohupiimakreem martsipani ja marjadega
    kirjutab blogis Silja, Food & Paris
  • favicon Vürtsikas kanasupp
    kirjutab blogis Aet köögis
  • favicon En minä tahallani ole vältellyt – tomaattikeitto
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon Atomeiksi haudutettua kanaa
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon Suitsumakrellimääre
    kirjutab blogis noad-kahvlid
  • favicon Mandlipõhjal rabarberi-rosé kattega kreemjuustu-valge šokolaadi kook
    kirjutab blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.
  • favicon Maasika-rabarbritort
    kirjutab blogis Sööme silmadega
  • favicon Rondeel (Narvas)
    kirjutab blogis Inimkatsed toidu ümber
  • favicon rabarberikook, kõige lihtsam
    kirjutab blogis davahtaresidence
  • favicon Täytetty mozzarella
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon Pullamisu
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon Kohupiima-panna cotta rabarbrikastmega
    kirjutab blogis Silja, Food & Paris
  • favicon Täiuslik Caesari salat
    kirjutab blogis Silja, Food & Paris
  • favicon Vormimunad ehk oeufs en cocotte karulaugu ja kreemjuustuga
    kirjutab blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li
  • favicon Sheriff saloon Pärnus
    kirjutab blogis Inimkatsed toidu ümber
  • favicon Teistmoodi kodujuustusalat
    kirjutab blogis Kokkama Ragnega
  • favicon Arancini – jo oli aikakin
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon Juuri kun pääsin sanomasta – Aperol Spritz
    kirjutab blogis CampaSimpukka
  • favicon Keefirikook rabarbriga
    kirjutab blogis noad-kahvlid
Värskenda nimekirja Järgmised postitused

Loetumad postitused

Hüvasti, armas Atsinna!
kirjutab Mustikas blogis Lepatriinu lembehetked, teisipäev 22 mai kell 15:41
Aastajagu pole kirjutanud. Kuidagi liiga lihtsal põhjusel, mul on digikas katki. Ja vanu pilte taaskasutada nagu ei taha. Kuigi retsepte kasutan ja vaatan ikka sageli üle. Tänane sissekanne on aga üsna ootamatu. Lahkunud on mu kallis Toidutare sõber, Atsinna. Atsinnana tundsid teda kümneid aastaid tagasi üks suur grupp toiduarmastajaid. Atsinna teadis alati vastuseid. Atsinna teadis alati, mis on õige. Atsinna tundis hästi toiduklassikat ja oskas hästi anda soovitusi, mismoodi autentselt üks hea asi peab olema. Mingil ajajärgul mängisime usinalt mälumängu. Kus küsimuse äraarvaja esitas uue küsimuse. Atsinna teadis alati vastuseid. Sealt sai meie sõprus alguse. Ikka keerlemas ümber hea toidu ja kaunite lillede. Koduse elu. Atsinna kasvatas ise palju oma kaunis aias köögivilju tarbeaias.
comments Viimased kommentaarid (kokku: 1) Näita

Huvitavad blogilistid

Täistera-croissant’id pesto, juustu ja tomatiga
kirjutab Silja Luide blogis Silja, Food & Paris, esmaspäev 21 mai kell 19:32
Siin on jälle üks retseptike, mis juba paar aastakümmet ehk umbes ülikooliajast saadik mu repertuaaris on :) Tegime neid ükskord emadepäeval ja sealt peale satuvad rustikaalsed croissant id erinevate lisanditega (suitsulõhe, jamon serrano , hummus, brie juust, ahjutomatid jmt) ikka lauale. Täistera- või seemne- croissan t’id on igas poes olemas ja meie peres meeldivad need kõigile, eriti suur fänn on ema.
keedukana, peekoni, punase viinamarja ja pasta salat
kirjutab vahterliina blogis davahtaresidence, esmaspäev 21 mai kell 12:22
hoolimata pikast ja keerulisest nimest on ainus vaev kana keetmine (kui ei ole puljongit, saati siis seda FoodStoodio oma;), siis aitab hädast välja ka loorberileht, tera pipart ja suts soola (ja puljong on käes peale kana ke
Kevadine rabarberikoogivõistlus koos ahvatlevate auhindadega. Kõige popim rabarberikoogiretsept ka!
kirjutab Ragne blogis Kokkama Ragnega, esmaspäev 21 mai kell 17:56
Juba selle nädala lõpul, täpsemalt pühapäeval (27.05), on Pärnus taas toimumas juba traditsiooniks kujunenud Kalamehe Pühapäev. Tegemist on äärmiselt toreda kogukonnaüritusega suvepealinnas Pärnus. Toimub see Kalamehe Kvartalis, mis asub Pärnu jõe ja Riia maantee vahelises ümbruskonnas. Seesugune ühepäevane kogukonnaüritus toimub 2 korda aastas - kevadeti Kalamehe pühapäev ning septembrikuu alguses Kalamehe laupäev.
comments Viimased kommentaarid (kokku: 1) Näita
Sparglipirukas
kirjutab Kirsiku retseptiriiul blogis Kirsiku retseptiriiul, esmaspäev 21 mai kell 10:14
Ma olen viimasel nädalal täiesti täiesti spargli lainel. Aias on sparglinupsud pead tõstnud ja ikka iga hommik on õnnestunud üks korralik punt sparglivarsi korjata. Eelmisest aastast on blogis üks pasta retsept spargliga ( vaata siia ). Seekord aga sai külalistele kiirelt valmistatud üks sparglipirukas. Mind on alati lummanud need sparglipirukad, kus rohelised sparglid on vahvalt pirukale ritta laotud.
Eriti lihtne rabarberisiirup
kirjutab Ragne blogis Kokkama Ragnega, pühapäev 20 mai kell 16:34
Kui mõned nädalad tagasi olid peenramaal rabarberihakatised alles oma jõudu kasvatamas ja sirgumas, siis nüüd on rabarbereid enam kui küll! Enamasti juhtub nii, et ühel hetkel on rabarbereid nii palju, et ei mahu enam koogikestesse ega teistesse magustoitudesse ära. Sellisel juhul kulutan mina rabarbereid siirupi valmistamiseks, See maitseb võrratult ning lisaboonusena võib sellest valmistada näiteks kisselli või mannavahtu.
comments Viimased kommentaarid (kokku: 1) Näita
Järgmine etapp toitumise teekonnal
kirjutab Ssille blogis Sille toidublog, laupäev 19 mai kell 21:39
Ma o len selle toidublogi kaudu jaganud väga paljusid erinevaid retsepte. Retseptid on tulnud nii, nagu mina olen teekonnal liikunud. Alguses ma jäädvustasin vanu teada-tuntud retsepte, siis jõudsin säästuperioodi, mis väljendu ka toitudes.  Siis tuli aeg hakata elu tervislikumaks muutma.
Kohupiimakreem martsipani ja marjadega
kirjutab Silja Luide blogis Silja, Food & Paris, reede 18 mai kell 19:28
Et saaks juba vähem kui kuu aja pärast jälle hakata sügavkülma uute värskete marjadega täitma nagu korralikele eestlastele kohane, tuleb enne vanad marjad jm asjad eest ära süüa ju ;-) Kui veel leidub seal marju, siis soovitan neil, kes eriti üldse kokata ei viitsi, teha seda ülilihtsat magustoitu.
Vürtsikas kanasupp
kirjutab Aet Trisberg blogis Aet köögis, reede 18 mai kell 13:28
See kanasupp on koostisainete poolest selline lihtne ja eestipärane, mille koostisosad peaks kõigil kodus olemas olema, küll aga annab väikese kiiksu ja hoopis uue hingamise supile sellele lisatud tšilli, mis teeb supi erilisemaks.
comments Viimased kommentaarid (kokku: 1) Näita
Mandlipõhjal rabarberi-rosé kattega kreemjuustu-valge šokolaadi kook
kirjutab Tuuli blogis Ise tehtud. Hästi tehtud., neljapäev 17 mai kell 08:29
Häbelikult heleroosa ja igati suve algusesse sobiv kihiline kook peidab endas mandlimaitselist aluskihti, millele laotub siidine kreemjas kreemjuustu ja valge šokolaadi kiht. Maitsete viimistlemine jääb aga hõrgu rosé-rabarberi pealiskihi kanda, mis oma delikaatses hapukasmagusas koosluses muudab koogi tõeliselt nauditavaks kaunitariks.
rabarberikook, kõige lihtsam
kirjutab vahterliina blogis davahtaresidence, kolmapäev 16 mai kell 08:35
kõige lihtsam rabarberikook 2 dl suhkrut 2 spl suhkrut rabarberile peale raputamiseks 3 muna 3 spl sulatatud võid 2 spl piima või keefirit 1 tl vanilli 3 dl jahu 0.75 tl küpsetuspulbrit näpuotsatäis soola 5 dl tükeldet rabarberit soojenda ahi 180 kraadile. sulata või, lase jahtuda. vahusta kausis munad ja 2 dl suhkrut, vahusta kohe pikalt, saab parem. lisa sulatatud või, vanill ja (hapu)piim. sega.
Kohupiima-panna cotta rabarbrikastmega
kirjutab Silja Luide blogis Silja, Food & Paris, teisipäev 15 mai kell 14:30
Panna cotta on selline magustoit, mida tasub kindlasti ise teha! Just nii saavutad siidise, pehme ja kreemja tulemuse, lisaks saad ise meelepäraseid maitseid valida. Väljas süües ma panna cotta ’t kunagi ei telli, sest see on kahjuks enamasti suur pettumus. Pole ka ime siis, et panna cotta on paljude arvates kõva tarretis, kuna just selline see kipub reeglina olema - vähese maistega ja “kummine.
Vormimunad ehk oeufs en cocotte karulaugu ja kreemjuustuga
kirjutab Mari-Liis Ilover blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li, teisipäev 15 mai kell 11:26
Kui sellised kuumad ilmad jätkuvad, ei jagu karulauku kuigi kauaks kasvab mis mühiseb! Nii et kiirustage, seltsimehed karulaugusõbrad, kiirustage! Siin üks maitsev moodus karulaugupundi (ok, osakese sellest) toiduks vormistamiseks: vormimunad ehk prantsuse keeli oeufs en cocotte. Olen ise hommikuti täiesti lootusetult munausku.
Täiuslik Caesari salat
kirjutab Silja Luide blogis Silja, Food & Paris, esmaspäev 14 mai kell 17:22
Caesari salat kuulub mu kööki juba aastaid, isegi  blogis on üks retseptike  juba ammusest ajast olemas. Caesari salati, millel ei ole mitte midagi ühist tuntud rooma keisri Julius Caesariga, saladuseks on Rooma salat, mis säilitab krõmpsuva tekstuuri ka kastmega läbi segatuna, samuti kreemjas maitserikas kaste, mille teevad eriti nauditavaks loodusliku  umami ’ga parmesan ja soolased anšoovised.
Teistmoodi kodujuustusalat
kirjutab Ragne blogis Kokkama Ragnega, esmaspäev 14 mai kell 15:12
Ilmad on hetkel just seesugused, et igasugu soojendavad supid, vormi- ja pajaroad ning muu taoline jääb hetkel tahaplaanile. Milline rõõm on nautida suvesoojust ning kostitada end tummiste toitude asemel hoopis millegi palju värskema ja kergemaga.
Kreemjuustu panna cotta rabarberi-apelsinikastmega
kirjutab Mari-Liis Ilover blogis Siit nurgast ja sealt nurgast toidublogi | Mari-Li, pühapäev 13 mai kell 13:20
Panna cotta on magustoitude kategoorias üks mu kindlaid lemmikuid ja neid, kellele see dessert samapalju meeldib, on palju-palju! Midagi nii hõrgutavat ja võrgutavat on selles siidises kooreses ampsus. Midagi, mis ei tüüta kunagi ära. Midagi, mis suudab alati üllatada, vaatamata sellele, et tehtud on teda juba nii mitmeid kordi. See vist iseloomustabki tõelisi klassikuid.
Keefirikook rabarbriga
kirjutab Britt blogis noad-kahvlid, laupäev 12 mai kell 21:56
See kook siin vajab küll veidi tardumisaega, kuid valmib tegelikult ilma suurema jantimiseta. Kes emadepäeva pigem pealelõunasel ajal tähistavad, jõuavad selle kenasti veel hommikul külmikussegi pista. Eriti, kui pakk keefirit ja käputäis rabarbrivarsi juhtumisi kodus olemas on. Muidugi on see aga maitsev ka igal muul ajal.